Suomen ja Kanadan eilisessä ottelussa nähtiin silmäkulmia nostattanut tilanne, kun Leijonien Sebastian Aholle tuomittiin kahden minuutin väkivaltaisuusrangaistus.

Tässä vaiheessa, kuten tapoihin kuuluu, Suomen kapteenina toimiva Lasse Kukkonen meni kysymään ottelun tuomarilta, että miksi vihellys meni näin ja miksi Leijonat oli ainoa rangaistuksen saanut joukkue. Täysin normaali käytäntö siis.

No, ottelun tuomarina toiminut Mark Lemelin ei tätä sietänyt, vaan laukoi Kukkoselle samalla mitalla takaisin. Lopputulos: Kukkonen sai kymmenen minuutin käytösrangaistuksen ja tuomarin haistattelut niskaansa.

Nyt Oulun Kärppiä seuratasolla edustava Kukkonen on paljastanut MTV Sportille tuomarin kanssa käydyn keskustelun taustoja. Voit lukea MTV:n uutisen tästä.

– Ei jaksaisi palata siihen, mutta mielenkiintoinen tilanne, jos tuomari haistattaa kolme kertaa, haistattaa v***t. Minä sanoin, että et sinä voi puhua minulle noin ja hän antaa siitä kympin, Kukkonen kertoi MTV Sportille.

Kukkonen ei kuitenkaan lähtenyt haistattelemaan takaisin samalla mitalla, vaan ihmetteli omien sanojensa mukaan ainoastaan sitä, että miksi hän sai tuomarilta tällaista kohtelua.

– Kaikkea tulee uralla nähtyä, nyt on nähty tämäkin. Mun mielestä, jos tuomari puhuu sillä tavalla, minulla on oikeus kysyä, että miksi hän sanoo minulle noin.

Voit lukea myös asian tiimoilta tehdyn kommentin tuomarin mahdollisesta rangaistuksesta tämän linkin takaa.