Vaikka NHL:ssä pudotuspelit ovat yhä täydessä tohinassa, on aika kääntää katseita lähitulevaisuuteen, tarkemmin sanottuna heinäkuun ensimmäiseen päivään, jolloin NHL:n vapaat agentit ovat vapaita etsimään itselleen uutta työnantajaa.

Tämäkään kesä ei tee poikkeusta sen suhteen, etteivätkö vapaat pelaajat olisi tälläkin kertaa laadukasta A-luokkaa – ainakaan kärjen osalta. Toki tällä kertaa huhuissa ei ole Steven Stamkosin kaltaista todellista supertähteä.

Kevin Shattenkirk, puolustaja

Kesän ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia nimiä on puolustaja Kevin Shattenkirk, joka kaupattiin viime kaudella St. Louis Bluesista Washington Capitalsiin. Edes tämä ei auttanut Capitalsia nujertamaan Pittsburgh Penguinsia kevään pudotuspeleissä, joten nyt puolustajan mielessä on etsiä itselleen uusi työpaikka.

Toki jatkosopimus Capitalsin kanssa on mahdollinen, vaikkakin seuralla tulee olemaan tämän suhteen suuria ongelmia palkkakattonsa kanssa.

Shattenkirk, 28, on eittämättä puolustaja, jonka ympärille koko joukkueen alakerta voidaan rakentaa. Tästä syystä miehen palkkalappu ei tule olemaan pienimmästä päästä. Hänen edellisen pahvinsa cap hit oli 4,25 miljoonaa dollaria.

Alexander Radulov, oikea laitahyökkääjä

Radulovin paluu NHL-kaukaloihin oli enemmän kuin loistava. Hän pelasi Montreal Canadiensin paidassa lopulta 76 runkosarjaottelua, joissa mies iski 18 maalia ja yhteensä 54 tehopistettä.

Paljon kypsyneen 30-vuotiaan venäläislaiturin ensisijainen tavoite on tehdä jatkosopimus Canadiensin kanssa, mikä luonnollisesti heikentää muiden joukkueiden mahdollisuuksia saada tähtipelaajaa riveihinsä.

Yhtenä vaihtoehtona on kuitenkin ehdotettu myös Vegas Golden Knightsia, joka on huhujen mukaan kasaamassa riveihinsä todellista venäläislegioonaa. Siltikin Canadiens on miehen ykkösvaihtoehto.

– Minä rakastaisin jäädä tänne. Pidän olostani täällä ja rakastan faneja, Radulov on kertonut Sportsnetille.

– Ihmiset täällä ovat mukavia, eivätkä lainkaan ilkeitä. Vaikka hävisimme otteluita, tai kun en tehnyt maaleja yhdeksään otteluun. Ihmiset eivät olleet tuolloinkaan lainkaan kovia minua kohtaan, koska he näkivät, että yritin kovaa.

TJ Oshie, oikea laitahyökkääjä

Capitalsilla on riskinä menettää kesän markkinoilla myös toinen kovan luokan tekijä, sillä Shattenkirkin lisäksi TJ Oshienkin sopimus on katkolla.

Oshie pelasi Capitalsin kivenkovassa kokoonpanossa pääasiassa kahdessa kärkiketjussa, minkä lisäksi hän on todella työteliäs pelaaja. 30-vuotias yhdysvaltalaislaituri pelasi viime kaudella 68 runkosarjakamppailua, joissa hän teki tehot 33+23 (56).

Hänenkin kohdallaan todennäköisin vaihtoehto on kuitenkin jatkosopimus nykyisen seuransa kanssa. Jos näin ei kuitenkaan tapahdu, ottajia riittää varmasti jonoksi saakka.

– Minä rakastan oloani täällä. Juuri nyt tunnen olevani osa joukkuetta. Juuri nyt olen ”Capital” ja se tuntuu oikealta. Jos jokin tulee kuitenkin muuttumaan, niin olkoot sitten niin, Oshie kertoi Capitalsin viimeisenä mediapäivänä.

Kolmikon lisäksi kesän vapailla markkinoilla on muitakin kovia nimiä, kuten Minnesota Wildissa pelannut Martin Hanzal, San Jose Sharksin Joe Thornton, Capitalsin Karl Alzner sekä Justin Williams, Calgary Flamesin Michael Stone, Columbus Blue Jacketsin Sam Gagner sekä muun muassa Anaheim Ducksin Patrick Eaves.

Toki esimerkiksi Thorntonin kohdalla ei ole käytännössä muita vaihtoehtoja, kuin uran loppuminen tai jatkosopimus Sharksin kanssa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.