Chicago Blackhawks on pelannut viimeisen kahden kevään aikana kaksi pudotuspelisarjaa, joista se on voittanut vain kolme kamppailua. Vielä viime keväänä se eteni St. Louis Bluesia vastaan Game 7:iin, mutta tänä vuonna Nashville Predators oli parempi otteluvoitoin 4-0.

Tämä on luonnollisesti herättänyt mediassa kysymyksiä siitä, että olisiko Chicagossa jo aika vaihtaa valmennusta. Blackhawks vastasi spekulaatioihin sillä, että se erotti apuvalmentajana toimineen Mike Kitchenin.

Tämän jälkeen alkoi vastaavasti puhe siitä, että oliko tämä varoitus päävalmentajana toimivaa Joel Quennevilleä kohtaan. Seuran GM:nä toimiva Stan Bowman kuitenkin kertoi, että huhut ovat tuulesta temmattuja.

– Ihimiset luulevat, että asiat ovat näin, mutta siinä ei ole mitään totuuspohjaa. Olen oppinut jo pitkän aikaa sitten, että et voi hallita mitä ihmiset ajattelevat ja sanovat. Me tiedämme totuuden, eikä ihmisten puheet ole millään tavalla oikeita. Mutta se on ihan okei, sillä niin tämä on aina ollut, Bowman kertoi Chicago Sun-Timesille.

Blackhawks etsii tällä hetkellä aktiivisesti uutta apuvalmentajaa, mutta kiirehtiä ei haluta. Päävalmentaja Quenneville on myös vahvana osana uuden apuluotsin löytämistä.

– Me emme viivyttele sen kanssa tahallaan, vaan haluamme löytää tehtävään oikean henkilön. Joel näyttelee tässä suurta roolia, sillä hän tulee työskentelemään tämän henkilön kanssa päivittäin.