Saksan maajoukkuemaalivahti Thomas Greissin toimet sosiaalisessa mediassa eivät jääneet huomioimatta.

NHL-tasolla New York Islandersia edustava saksalaisvahti oli tykännyt somessa useista Donald Trumpia ylistäneistä meemeistä ja postauksista. Yhdessä näistä postauksista Trumpin vastaehdokkaana Yhdysvaltain presidentinvaaleissa toiminutta Hillary Clintonia verrattiin Adolf Hitleriin.

Kyseisessä postauksessa oli kuva Hitleristä ja siinä todettiin ”Ei koskaan pidätetty, ei koskaan vangittu, juuri niin kuin Hillary”.

Asian tultua julkisuuteen Deutschlandfunk.de-sivuston kautta, tilanteeseen otettiin laajalti kantaa. Saksan olympiakonfederaation presidenttinä toimiva Alfons Hoermann meni asiassa niin pitkälle, että hänen mielestään Greissin jättämistä seuraavien olympialaisten ulkopuolelle tulisi harkita, joskin se on muutenkin todennäköistä, sillä NHL-pelaajia ei mitä todennäköisimmin nähdä olympiajäillä.

Greiss joutui jättää joukkueensa viime ottelun Tanskaa vastaan väliin loukkaantumisen vuoksi. Päävalmentaja Marco Sturmin mukaan asialla ei ollut kuitenkaan mitään yhteyttä Islanders-vahdin toimiin sosiaalisessa mediassa.

– Ei se ole ollut mikään ongelma joukkueen sisällä, CBC kertoo Sturmin kommentoineen asiaa.

Ylipäätään Greissin toimia on puolustettu suoraan myös Saksan Jääkiekkoliiton osalta. Esimerkiksi maan jääkiekkoliiton varapresidentti Marc Hindelang sanoo, että pelaajilla on oikeus luoda omat poliittiset mielipiteensä.

– On tärkeä tuoda esille, että Thomas Greiss ei ole missään nimessä mikään oikeistoekstremisti tai oikeistopopulisti ja hän tulee jatkamaan joukkueen matkassa, ilman minkäänlaista hyllytystä.

– Mauttomuuden ja sietämättömien asioiden välillä on hyvin hieno raja. Hitler ei ole millään muotoa hyväksyttävä puheenaihe, se on selvää.

31-vuotiaan Greissin MM-turnauksen uskotaan olevan loukkaantumisen vuoksi kokonaisuudessaan ohitse. Sinällään Saksan joukkueella ei ole kuitenkaan hätää, sillä tilalle on jo tulossa Washington Capitalsin maalilla erinomaisen kauden pelannut Philipp Grubauer.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.