Toronto Maple Leafs on ollut yksi NHL:n suurimmista vitseistä jo usean ja taas usean vuoden ajan. Tämä siitäkin huolimatta, vaikka joukkue pelaa pelinsä maailman vilkkaimmalla kiekkomarkkina-alueella.

Milloin homma on jäänyt kiinni maalivahdista, milloin ykkössentterin puuttumisesta. Nyt vaikuttaa siltä, että nuo ongelmat ovat korjattu. Maple Leafs nimittäin eteni kevään pudotuspeleihin ja haastoi siellä miehekkäästi runkosarjan voittaneen Washington Capitalsin.

Tulevaisuus on siis kirkas. Todella kirkas.

Nousu lähti käytännössä siitä, kun se pääsi varaamaan viime kesänä Auston Matthewsin koko tilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Siinä seura sai samalla itselleen uuden ykkössentterin.

Mutta hänen tukenaan oli myös muita tekijöitä, pääasiassa tulokkaita. Nimittäin myös William Nylander sekä Mitch Marner pelasivat omilta osiltaan uskomattoman komeat tulokaskaudet.

Samalla kolmikko laittoi seuran ennätyksiä uusiksi suurella kädellä, sillä jokainen kolme sai nimiinsä vähintään yhden tulokasennätyksen.

Aloittakaamme Matthewsista, joka teki Maple Leafsin seurahistorian uudet ennätykset tehdyissä tulokasmaaleissa sekä pisteissä. Maaliennätyksen hän vei legendaariselta Wendel Clarkilta ja pisteissä hän rikkoi Peter Ihnacak’sin ennätyksen.

Matthews päätyi lopulta tekemään 82 runkosarjaotteluun komeat 40 maalia ja yhteensä 69 tehopistettä. Näiden avulla hän voitti tulokkaiden pistepörssin ja hän on käytännössä ainoa ehdokas parhaalle tulokkaalle jaettavaan Calder Trophyyn.

Marner sen sijaan rikkoi jopa 74 vuotta vanhan syöttöennätyksen, joka oli Gus Bodnarin hallussa. Marnerin pisteet 77 runkosarjakamppailussa olivat 19+42.

Bodnar menetti viime kaudella myös toisen ennätyksen, joka oli niin ikään 74 vuotta vanha. Nimittäin Nylander ylsi kauden aikana 12 ottelun mittaiseen pisteputkeen, mikä on Maple Leafsin uusi seuraennätys tulokaspelaajalta.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.