NHL:n pudotuspelit polkaistiin käyntiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa, peräti viiden ottelusarjan voimin.

Kevään 2017 pudotuspelien ensimmäinen osuma näki päivänvalonsa Montrealin illassa, Canadiensin ja New York Rangersin iskiessä yhteen.

Kotiedulla varustetun Canadiensin osalta alku ei ollut kuitenkaan toivotunlainen. Ottelutapahtumien hallinnasta huolimatta vierasjoukkue Rangers oli nimittäin se joukkue, joka sai kunnian maalata pudotuspelien ensimmäisen maalin.

Maalintekijänä kunnostautui Rangersin nelosketjussa viilettävä Tanner Glass, joka pysäytti pelikellot ensimmäisen maalin merkeissä aikaan 09:50, ohittaen kotijoukkueen maalia vartioineen Carey Pricen.

Glass poimi tasatulokseen päättyneen aloituksen jälkeen kiekon lapaansa ja latasi sen rystypuolelta ohi pahassa maskissa olleen Pricen.

Glassin maali oli samalla välittömästi osoitus siitä, miten suuri merkitys niin sanotuilla kakkoskorin pelaajilla pudotuspeleissä on. Hän nimittäin ei mahtunut runkosarjassa, kuin 11 ottelussa Rangersin kokoonpanoon, iskien ainoastaan yhden maalin, mutta nyt hän avasi maalitilinsä välittömästi.

Ylipäätään Glass on tehnyt NHL-urallaan 511 runkosarjaotteluun ainoastaan 24 maalia ja tätä ennen hänellä oli tilillään vain yksi maalia 60 pudotuspeliottelussa, sekin neljän vuoden takaa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.