NHL-kaukaloissa otettiin käyttöön suuret muutokset kauden 2004-05 työsulun jälkeen. Suurin muutos nähtiin jatkoaikaformaatissa, kun mukaan otettiin voittolaukauskilpailut. Tasapelit olivat siis tästä edespäin historiaa.

Se tarkoitti myös sitä, että joukkueiden pistemäärät ottaisivat nousun ylöspäin. Nimittäin tästä lähtien kun pelasit 60 minuuttisen tasan, ansaitsit siitä vähintään pisteen, kävi ottelussa lopulta miten tahansa.

No, edes tämä ei riittänyt Colorado Avalanchea tekemästä katastrofaalisen huonoa tulosta. Se nimittäin keräsi tällä kaudella tililleen vain 48 pistettä, mikä on huonoin saldo ikinä uuden formaatin alaisuudessa.

Tämä pitää myös sisällään työsulun lyhentämän kauden, 2013-14, siis suhteutettuna.

Avalanchen saldo kuluvalta kaudelta oli 22-56-4, joten sen voittoprosentti oli vain 29,6. Myös tämä lukema on NHL:n lähihistorian huonoin.

Toki Avalanchen lähtökohdat kauteen eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä päävalmentajana toiminut Patrick Roy päätti yllättäen jättää tehtävänsä vain hetkeä ennen kauden alkua.

Korvaajaksi farmiseurasta nostettu Jared Bednar oli jo siis alunperin hankalassa paikassa, mutta on todettava, että lopputulos oli joka tapauksessa katastrofaalisen huono.