Arizona Coyotesin ykköspuolustaja Oliver Ekman-Larsson joutui päättämään NHL-kautensa ennenaikaisesti, kun hänen äitinsä menehtyi.

Ruotsalaispuolustaja lähti välittömästi kohti kotimaataan, ollakseen perheensä ja läheistensä kanssa. Tilanne oli kuitenkin ollut selvillä jo pitkään, sillä Coyotesin päävalmentaja Dave Tippett paljasti Ekman-Larssonin pelanneen jo pitkään kyseinen asia mielessään.

Tuohon samaan aikaan hän pelasi suurempia peliminuutteja kuin koskaan aiemmin.

– Hän on pelannut raskain sydämin, Tippett paljasti haastattelussaan ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan.

25-vuotias ruotsalaispuolustaja avautui tilanteestaan myös itse, seuransa tiedotteessa, ennen kuin matkasi takaisin kotimaahansa.

– Tämä on ollut henkilökohtaisesti minulle todella vaikea vuosi. Haluan kiittää Coyotesin organisaatiota ja kaikkia joukkuetovereitani heidän uskomattomasta tuestaan pitkin kautta. Olen pahoillani, että joudun jättämään jäljellä olevat kolme ottelua väliin, mutta perhe tulee ensin.

Kun tieto Ekman-Larssonin lähdöstä tuli julki, Coyotes-faneilta nähtiin upea ele ottelussa Vancouver Canucksia vastaan. Fanit nimittäin nostivat alakatsomossa useita Ekman-Larssonin pelipaitoja, sekä Coyotesin että Ruotsin maajoukkueen, pleksiä vasten kunnioittaakseen omaansa vaikeilla hetkillä.

Samalla se oli kunnianosoitus myös toiselle Coyotes-pelurille, hyökkääjä Jamie McGinnille, joka niin ikään koki menetyksen oman perheensä sisällä. Tästä syystä fanien kylteissä lukee numeron 23 (Ekman-Larssonin pelinumero) lisäksi myös numero 88, joka on siis McGinnin pelinumero.

MJ 🐾🌵🏒🥅🚨🥅🏒🌵🐾

@MJ143
Prayers for the Ekman-Larsson & McGinn families. We are One Pack. @ArizonaCoyotes