Tuukka Rask teki oman ennätyksensä – auttoi Bruinsin pitkästä aikaa pudotuspeleihin

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin Tuukka Rask oli viime yönä täydellisessä elementissään, kun bostonilaisseura kohtasi kotikaukalossaan Tampa Bay Lightningin.

Bruinsin panokset ennen ottelua olivat suuren suuret, sillä voitolla sillä aukeaisi paikka auringossa, vuoden 2017 NHL:n pudotuspeleissä. Tämä olisi Bruinsille ensimmäinen kerta sitten kevään 2014, kun näin tapahtuisi.

Ja näin myös tapahtui. Bruins nappasi salamapaidoista tarvittavat kaksi pistettä, joiden turvin se varmisti paikkansa auringossa.

Bruins on pelannut nyt 80 ottelua ja se on tällä hetkellä tasapisteissä Atlantin divisoonan kakkosena majailevan Ottawa Senatorsin kanssa, jolla on pelaamatta kolme kamppailua.

Senatorsilla on siis käsissään pienoinen etu, mutta myös Bruinsilla on kaikki mahdollisuudet ottaa vielä haltuunsa kotietu pian alkaviin pudotuspeleihin.

Rask loisti

Viime yön voitto Lightningista oli numeroiden valossa selvä, sillä Bruins hoiti homman lukemin 4-0.

Tämä tarkoitti luonnollisesti samalla nollapeliä suomalaisvahti Tuukka Raskille, joka nappasi ottelussa 28 torjuntaa.

Nollapeli oli Raskin kauden kahdeksas, minkä myötä hän teki myös oman henkilökohtaisen ennätyksensä. Mies ei ole nimittäin koskaan napannut kauden aikana tililleen yhtä montaa nollapeliä.

Edellisen kerran hän pystyi seitsemään nollapeliin kaudella 2013-14. Siis silloin, kun Bruins oli edellisen kerran pudotuspeleissä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!