Teemu Selänne ja Patrik Laine ottivat kantaa olympiapäätökseen – pettyivät syvästi yhteistuumin

© Kuva: Getty Images

Monet ovat puhuneet Patrik Laineesta Teemu Selänteen manttelinperijänä. He molemmat olivatkin syvästi pettyneitä NHL:n päätökseen jättää seuraavat olympialaiset väliin.

Selänne, joka on ollut mukana useammissa olympialaisissa kuin yksikään muu jääkiekkoilija tämän maan päällä, otti tunteikkaasti kantaa NHL:n päätökseen Twitter-tilillään.

– Olen erittäin kiitollinen siitä, että sain pelata kuusissa olympialaisissa, suomalaislegenda aloitti twiittinsä.

– Tämä on surullinen päivä NHL-pelaajille. Pelaaminen maallesi on jokaisen pelaajan unelma.

Laine, jota olympialaisten jääminen väliin koskettaa vielä konkreettisemmin, oli siis samoilla linjoilla Selänteen kanssa.

– On valitettavaa nähdä NHL:n sanoneen ”ei” olympialaisille. Jokainen täällä pelaava pelaaja haluaisi mennä ja edustaa maataan olympialaisissa. Se, että saa olla mukana olympialaisissa, on suuri asia jokaiselle maalle, joten tämä on valitettavaa.

”Taistelu olympiakullasta olisi jättimäinen asia”

Laineelle itselleen olympialaiset ovat siis selkeästi tärkeät, mutta puhtaasti omalta kantiltaan hän ei ollut vielä niitä miettinyt.

– Matka olympialaisiin on vielä pitkä ja sitä ennen on vielä paljon pelejä jäljellä, joten sitä ennen voi tapahtua vielä paljon asioita. En ole siis murehtinut niitä, vaan keskityn puhtaasti tähän päivään.

– Totta kai jokainen haluaa mennä. Ensimmäiset olympialaiseni, maani edustaminen siellä ja taistelu olympiakullasta olisivat jättimäinen asia minulle.

Pahimmassa tapauksessa päätös tarkoittaa Laineen kohdalla sitä, että hänelle tarjoutuu pelaajauransa ensimmäinen mahdollisuus pukea Leijona-paita ylleen olympialaisissa vasta vuonna 2026. Kansainvälinen olympiakomitea (IOC) asetti nimittäin NHL:lle ehdoksi, että mikäli se haluaa olla mukana Pekingissä järjestettävissä vuoden 2022 olympialaisissa, on sen osallistuttava myös ensi vuoden kohokohtaan.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!