Florida Panthers ja Montreal Canadiens kohtasivat toisensa torstaina, ja ottelun puhutuin tilanne sattui ottelun puolessa välissä.

Kovista taklauksistaan tunnettu Alexei Emelin taklasi Panthers-kapteeni Derek McKenzietä, jonka jälkeen Shawn Thornton yritti haastaa Emelinin tappeluun. Emelin ei tähän kuitenkaan lähtenyt, joten miesten välinen tappelu jäi haaveeksi.

Taklaus oli sääntöjen rajoilla, mutta ainakin Thorntonilla oli ottelun jälkeen selvä mielipide Emelinistä ja hänen pelityylistään.

– Mielestäni hän on se, mikä on väärin nykypäivän liigassa. Mielestäni nykyään ei ole enää vastuullisuutta. Sinä voit pyöriä ympäri jäätä ja yrittää päähän kohdistuneita taklauksia, ja sitten vain paeta ja tuomarit pelastavat sinut, Thornton jyrähti toimittaja Marc Antoine Godinille.

– En kunnioita häntä (Emeliniä). Mielestäni hän on hyvä puolustaja, mutta en pidä siitä, miten hän pelaa. En välitä, vaikka pelaajat pelaavat kovaa, mutta olen nähnyt häneltä monta halpaa taklausta viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Olen nähnyt hänen jahtaavan pelaajia, eikä hän ole koskaan vastannut teoistaan. Minä voin katsoa itseäni peilistä, mutta en ole varma voiko hän.

Jemelinillä hyvä syy tappeluiden väliin jättämiseen

Thorntonin mielestä Emelin ei ole vastannut teoistaan, vaan hän on aina luikkinut karkuun, kun häntä on haastettu tappeluun.

NBC Sports muistuttaa Emelinin kohdalla, että hänen aikaisempi vammansa on pitkälti syynä siihen, että hänen ei ole nähty tappelevan.

Emelin kärsi KHL:ssä pelatessaan vakavan kasvovamman, kun hän tappeli Alexander Svitovin kanssa. Tästä syystä Emelinin kasvoihin jouduttiin asentamaan metallilevyjä, joten hän ei voi ottaa minkäänlaisia iskuja kasvoihinsa.

Thornton itsekään ei ole varsinaisesti täysin puhdas, mitä tulee koviin taklauksiin sekä sikailuun.

Thornton hyökkäsi muutama vuosi sitten Brooks Orpikin kimppuun, kaatoi hänet maahan ja löi häntä, vaikka Orpik makasi jo jään pinnassa. Thornton sai tuolloin tempustaan 15 ottelun pelikiellon.