Calgary Flamesin tulokashyökkääjä Matthew Tkachuk joutui äskettäin hankaluuksiin, kun hän iski Los Angeles Kingsin puolustaja Drew Doughtya kyynärpäällä kasvoihin.

Temppu aiheutti päällimmäisin puolin paheksuntaa, mutta ainakin yksi mies on nuorukaisen puolella: Flames- ja NHL-legenda Theo Fleury.

– Rakastin sitä. Jos pelaisin liigassa nyt ja tienaisin 8 miljoonaa dollaria kaudesta, olisin rahaton. Tämä siksi, koska olisin pelikiellossa jatkuvasti, Fleury naureskeli Sportsnetin mukaan.

Fleuryn mukaan myös toinen Flamesin nuorukainen saisi ottaa Tkachukista mallia.

Johnny Gaudreaun kannattaa ottaa tästä opikseen. Hänet voidaan pitkälti neutralisoida hänen kokonsa vuoksi. Jos hän olisi vähän ilkeämpi hänen mailallaan ja kyynärpäällään, hän saattaisi saada vähän lisää tilaa.

Ei enää mahdollista

48-vuotias Fleury aloitti oman uransa NHL:ssä 90-luvun taitteessa. 168-senttinen pikkuväkkärä löi jo tulokaskaudellaan kaikki ällikällä, sillä vielä tuolloin jääkiekko oli vain ja ainoastaan isojen miesten laji.

Niin vain Fleury raivasi itsensä supertähtien joukkoon ja jätti NHL:n historiaan lähtemättömän vaikutuksen. Ja juuri tämä vaati yllämainittuja vippaskonsteja. Nykyään se ei vain ole enää niin helppoa.

– Nyt jäällä on kaksi tuomaria ja 400 kameraa. Enää et voi tehdä samoja asioita kaukalossa, kuin ennen, Fleury kertoi Sportsnetin mukaan hiukan surumielisesti.