Viime kesänä koko jääkiekkoa seuraava väki koki surullisen uutisen, kun Mr. Hockey, Gordie Howe, menehtyi. Hän oli kuollessaan 88-vuotias.

Howen kunniaksi Hall of Fame paljasti patsaan, joka esittää Howea. Patsas julkistettiin perjantaina Detroitissa. Howen pojat, Mark ja Marty, olivat tapahtumassa osallistujina.

– Kun olin nuori, näin kuinka kaikki lapset katsoivat Gordie Howea ylöspäin, ja hän näytti aivan vuoren kokoiselta. Nyt ihmiset joka puolelta voivat tulla tänne ja huomata, että hän todella oli suuri ja vahva kuin vuori, Mark Howe totesi NBC Sportsin mukaan.

– Isälle tämä kunnia, hän ei koskaan sitä sanoisi, mutta hän ansaitsi sen. Mielestäni Hall (of Fame) on tehnyt mahtavan asian, ja Marty ja minä olemme kiitollisia, että saamme olla täällä jatkamassa Gordie Howen perintöä.

Muistoesineitä vuosien takaa

Patsaan paljastamisen yhteydessä Hall of Fame avasi NHL:n vuosituhannen näyttely, joka tekee kunniaa liigan parhaille pelaajille sekä hetkille.

Näyttelyyn kuuluu muun muassa Jacques Planten ensimmäinen maalivahdin maski, Howen vuonna 1960 voittama Hart Trophyn laatta, Bobby Orrin polvisuoja, maila sekä varusteet, joita Wayne Gretzky käytti, kun hän iski 802 maalinsa sekä 1917 minuutin kirja, joka määritteli NHL:n synnyn.