Valtteri Filppula kävi Mike Babcockin kovan oppikoulun – nyt mahdollisuus loistaa myös hyökkäyspäässä

© Kuva: Getty Images

Pelaajasiirtojen takarajalla Philadelphia Flyersiin kaupattu suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula ei ole sattumalta erinomainen pelaaja sekä hyökkäys- että puolustuspäähän.

Ja ennen kaikkea sinne puolustuspäähän. Mike Babcockin, Nicklas Lidströmin, Henrik Zetterbergin ja Pavel Datsyukin johtamassa pukukopissa mikään muu ei ollut edes mahdollista.

Edellä mainitun nelikon Detroit Red Wingsissä hyökkäyspään asioita ei tehty koskaan puolustuksen kustannuksella. Laukausten blokkaaminen ja takakarvaus oli kirjoitettu isoin kirjaimin Babcockin pelikirjaan – on edelleen.

Jos siis teit jonkin upean harhautuksen, joka sai vastustajan puolustajan näyttämään typerältä, se oli hieno juttu. Sillä ei ollut kuitenkaan mitään merkitystä, jos et ollut valmis loistamaan myös omassa päässä ja tämän myös Filppula – lähtökohtaisesti erittäin taitava ja hyökkäysvoittoinen pelaaja – sai nopeasti oppia. Ja niin hän oppikin.

– Yritän aina pelata sillä tavoin, olla hyvä puolustuspäähän. Tietenkin haluat onnistua aina parhaalla mahdollisella tavalla myös hyökkäyspäässä, joten aina kun saat mahdollisuuden, niin totta kai haluat hyödyntää sen, Filppula pohtii The Inquirerille.

Vihdoin ja viimein mahdollisuus loistaa myös hyökkäyspäässä

Filppulalta odotetaan hänen uudessa seurassa, Philadelphia Flyersissa, juuri sitä samanlaista pelaamista; vahvaa tekemistä ennen kaikkea omiin.

Samalla hänelle on kuitenkin tarjottu huikea mahdollisuus onnistua myös hyökkäyspäässä, toisin sanoen mahdollisuus käyttää ne hyökkäyspään tilaisuudet hyväkseen, tai ainakin alun perusteella siltä vaikuttaisi. Hänet nimittäin istutettiin heti Jakub Voracekin ja Brayden Schennin kaltaisten pelaajien keskelle ja nostettiin mukaan kakkosylivoimaan jo toisessa pelissään: kokeneella suomalaissentterillä on siis käsissään mahdollisuus, jollaista hänelle ei Tampa Bayssa oikeastaan missään vaiheessa annettu.

– Toivottavasti näin on, kuului 32-vuotiaan Filppulan vastaus siihen, että hänelle todella olisi avautumassa aiempaa hyökkäysvoittoisempi tontti.

– Tarkoitan siis sitä, että pelaan kahden hyökkäyksellisesti todella lahjakkaan pelaajan kanssa. Odotan siis, tai ainakin toivon niin, että pystyn auttamaan heitä myös hyökkäyksellisesti.

Sean Couturierille Filppulan saapuminen puolestaan tarkoittaa putoamista entistä puolustusvoittoisempaan kolmossentterin rooliin. Samalla suomalaishyökkääjä on hänelle kuitenkin oiva esimerkki siitä, että myöhemmin edessä voi olla samanlainen mahdollisuus kuin Filppulalle on tarjoiltu nyt.

– Ehkä pitkällä tähtäimellä minä voin olla sitten se pelaaja, joka kääntää ottelut. Joskus tarvitset ratkaisijan Top 6 -hyökkääjien ulkopuolelta. Yritän siis täyttää sen roolin.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!