Taistelu Vezinasta kiihtyy – Sergei Bobrovksy saavutti viime yönä seurahistoriaa

© Kuva: Getty Images

NHL-kaukaloissa on nähty tällä kaudella useita erinomaisia maalivahteja, joten taistelu parhaalle veräjänvartijalle jaettavasta Vezina Trophysta käy luonnollisesti kuumana.

Mukana taistossa ovat tällä hetkellä ainakin Washington Capitalsin Braden Holtby, Minnesota Wildin Devan Dubnyk sekä Columbus Blue Jacketsin Sergei Bobrovsky.

Jälkimmäisenä mainittu venäläisvahti on ollut Blue Jacketsin loistavan kauden takuumiehiä. Siinä missä hyökkäys tekee tarvittavat maalit vastustajan päähän, ottaa Bobrovksy vastustajan yritykset hyvällä prosentilla kiinni.

Tämä näkyy myös tilastoissa, sillä 51 ottelun jälkeen venäläinen on päästänyt selkänsä taakse keskiarvolta 2.09 maalia ottelua kohden. Miehen torjuntaprosentti on vastaavasti 92,9.

Uutta seurahistoriaa

Blue Jackets kohtasi viime yönä New Jersey Devilsin, jonka se onnistui kaatamaan lukemin 3-0. Tämä tarkoitti samalla sitä, että Bobrovsky pelasi urallaan ensimmäistä kertaa kaksi nollapeliä putkeen. Tällä kertaa hän pääsi kuitenkin helpommalla, sillä Devils sai miestä kohti vain 20 laukausta.

Viime yön voiton myötä Bobrovsky teki myös seurahistoriaa, sillä hän nappasi kauden 34. voittonsa. Se on enemmän, kuin yhdelläkään muulla entisellä Blue Jackets -vahdilla yhtä kautta kohti.

Vanha ennätys oli Steve Masonin hallussa, joka torjui sininutuille kaudella 2008-09 33 voittoa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!