Nikita Kucherovin rankkarimaali herättää edelleen hämmennystä – koko kauden kovin tähdistö? (VIDEO)

© Kuva: Getty Images

NHL on valinnut kuluvan kauden 21:nnen viikon tähdistönsä ja ykköstähden titteli ei olisi voinut oikeampaan osoitteeseen mennä.

Ykköstähdeksi nimettiin siis Tampa Bay Lightningia edustava venäläistaituri Nikita Kucherov, joka muun muassa teki viime viikon aikana hattutempun, jonka jokainen maali syntyi ylivoimalla.

Sen lisäksi, että hän iski edellä mainitun hattutempun ja merkkautti neljään otteluun tehopisteet 5+4, hän suoritti myös yhden erikoisimmista rankkareista miesmuistiin: Kucherov hämäsi Buffalo Sabresin ruotsalaisvahti Robin Lehneriä jättämällä yrityksestään kokonaan laukauksen pois ja antaen kiekon vain lirua maaliin.

– Luulen, että en lähtisi yrittämään tuota. Siis, kyllä tuollaisia juttuja tekee silloin tällöin, mutta tehdä se 1-1-tilanteessa, tietäen mikä on sarjatilanteemme – se on aika mahtavaa, niin ikään melkoisena mailataiturina tunnettu Jonathan Drouin hämmästelee Tampa Bay Timesille.

Kaksi täysin uskomatonta maalivahtia

Kiitos Kucherovin, joka sai siis kaikki haukkomaan henkeä suorituksellaan, Lightning voitti menneen viikon neljästä ottelusta kolme ja näin ollen roikkuminen pudotuspeliunelmassa jatkui floridalaisjoukkueen osalta edelleen.

Muut viikon tähdistövalinnat osuivatkin sitten maalivahteihin, kun kakkostähdeksi nimettiin Columbus Blue Jacketsin venäläisvahti Sergei Bobrovsky ja kolmostähdeksi Montreal Canadiensin Carey Price.

Heistä Bobrovsky pysäytti kolmessa ottelussa kiekot 98,90 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 0.33 ja voittosarakkeen näyttäessä saldoa 2-0-1. Pricen torjuntaprosentti oli puolestaan 97,40, päästettyjen maalien keskiarvo 0.66 ja hän torjui joukkuelleen voiton jokaisesta kolmessa ottelussa.

Menneen viikon NHL-tähdistöä voisikin hyvällä omallatunnolla kutsua koko kauden kovimmaksi tähdistöksi, sillä normaalisti kuka tahansa olisi muiden kavereiden rinnalla tullut valituksi viikon ykköstähdeksi nyt annetuilla näytöillä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!