Pittsburgh Penguins joutui maksamaan ison hinnan torstain ja perjantain välisenä yönä irronneessa voitossa Winnipeg Jetsistä.

Joukkueen alakerta, jota on runnottu muun muassa ykköspuolustaja Kris Letangin poissaololla, kärsi nimittäin kaksi kovaa iskua Jetsiä vastaan, kun sekä Olli Määttä että kerrassaan huikeaa kautta pelaava Justin Schultz loukkaantuivat.

Kyse ei ole mistään pienistä loukkaantumisista, sillä CBS Pittsburgh kertoo Schultzin kärsivän aivotärähdyksestä ja Määtän käsivammasta, jonka seurauksena hänelle on suoritettu jo leikkaus.

Luonnollisestikaan Schultzin toipumisajasta ei ole minkäänlaista tietoa, sillä aivotärähdyksen jälkioireista ei osaa koskaan arvioida ennakkoon juuri mitään. Sen sijaan Määtän tiedetään olevan sivussa kuusi viikkoa.

Määttä saatetaan nähdä seuraavan kerran vasta siis pudotuspeleissä, sillä kun lasketaan kuusi viikkoa tästä hetkestä eteenpäin, tarkoittaa se yhtä kuin aivan maaliskuun loppua. Penguins puolestaan pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa 10. huhtikuuta.

Toki suomalaispuolustaja, joka on kärsinyt pelaajaurallaan aivan liikaa vastoinkäymisistä, saattaa pelata yhden tai muutaman ottelun runkosarjan viimeisillä kierroksilla, sillä pennsylvanialaisseura pelaa huhtikuussa kymmeneen päivään peräti kuusi ottelua ja Määttä eittämättä tarvitsee pelejä alleen ennen pudotuspelejä. Tiukoille tilanne tulee joka tapauksessa menemään.

Penguins kutsui Määtän ja Schultzin korvaajiksi AHL:stä Steve Oleksyn sekä Cameron Gauncen.