Montreal Canadiens on tällä hetkellä Atlantin divisioonan kärjessä, mutta joukkueen kone on alkanut viime aikoina yskimään. Tästä johtuen se päätyikin kovaan ratkaisuun antaessaan päävalmentaja Michel Therrienille potkut.

GM Marc Bergevinille pitää nostaa hattua ratkaisustaan. Nyt hän uskalsi tehdä sen, mitä viime kaudella ei ja reagoida alamäkeen ajoissa – siis ennen kuin on liian myöhäistä. Viime kaudella seura sai maksaa GM:n haluttomuudesta antaa potkuja kovan hinnan, mutta nyt näyttää paremmalta.

Lisäksi Therrien oli osasyynä siihen, miksi seuran tähtipuolustaja P.K. Subban jouduttiin kauppaamaan kesällä Nashville Predatorsiin. Subban on hyvällä tavalla raikulipoika ja värikäs persoona, eikä tällainen sopinut huhujen mukaan Therrienin arvomaailmaan.

Hänen tilalleen tulikin lopulta vanhempi ja pidemmällä sopimuksella varustettu Shea Weber. Kauppa sai fanit alunperin raivon partaalle, mikä on toki rauhoittunut tämän jälkeen.

Too little, too late

Bergevinin epäröinti potkujen suhteen maksoi seuralle siis kovan hinnan: pudotuspelipaikan ja joukkueen suurimman tähden menettäminen. Toki Therrieniä ei voi yksin syyttää tästä kaikesta, mutta hän on osatekijänä kahdessa merkittävässä asiassa.

Vaikka Bergevin tekikin vihdoin miehen työn, pitäisi seuran johtoportaassa harkita nyt vakavasti GM:n jatkamista seuran palveluksessa. Toisaalta tämäkin on jo nyt liian myöhäistä, mutta vaikkapa sitten tulevaisuuden mahdollisia ongelmia silmällä pitäen.

Julien oli toisaalta Bergeviniltä lottovoitto. Hän uskalsi erottaa päävalmentajansa joukkueen ollessa divisioonan piikkipaikalla, ja hankkia hänen tilalleen valmentajamarkkinoiden kuumimman nimen.

Se jää kuitenkin nähtäväksi, mihin Julien kykenee seuran penkin takana lyhyellä aikavälillä. Onko odotettavissa kurssinkäännös, vai totaalinen katastrofi?