Montreal Canadiensin fanit ovat vaatineet päävalmentaja Michel Therrienin päätä vadille jo useaan otteeseen, sillä tulokset hänen alaisuudessaan ovat olleet ailahtelevia. Tai toisin sanoen itse tulos on ollut hyvää, mutta esimerkiksi viime kaudella kun maalivahti Carey Price loukkaantui, alkoi Canadiensin syöksykierre.

Tästäkin huolimatta Therrien sai jäädä Canadiensin päävalmentajaksi. No, nyt kun joukkue majailee Atlantin divisioonan kärjessä, päätti GM:nä toimiva Marc Bergevin, että Therrienin aika on tullut täyteen.

Omalla tavallaan päätös oli ymmärrettävä, joskin ajankohta oli todella hämäävä. Therrien ei ole tehnyt Canadiensin penkin takana kaikista loisteliainta työtä, ja vaikka joukkue majaileekin divisioonansa kärjessä, ovat viime aikaiset otteet olleet ailahtelevia.

Therrienin paikalle palkattiin kanadalainen Claude Julien, joka sai äskettäin potkut Canadiensin verivihollisesta, Boston Bruinsista. Pidempään NHL:ää seuranneet saattoivatkin aistia skenaariossa jotakin tuttua.

Kyseessä ei nimittäin ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Julien korvaa Therrienin Canadiensin päävalmentajana. Edellisen kerran näin kävi kaudella 2003-04, kun Julien palkattiin potkut saaneen Therrienin tilalle.

Ian Mendes

@ian_mendes
Claude Julien took over for Therrien as Habs coach midway through 2002-03 season and again in 2016-17. That has to be an NHL first, right?

Julien ehti toimia kanadalaisseuran päävalmentajan lopulta noin kolmen kauden ajan, minä aikana hänen rekordinsa oli 72–62–10–15. Mies sai seurasta potkut vuoden 2006 tammikuussa.