NHL:n viime viikon tähdistö on julki ja ykköstähdeksi nimettiin Minnesota Wildin kokenut hyökkääjä Jason Pominville, kertoo NHL.com.

1. Jason Pominville, Minnesota Wild

Lähinnä maalintekijänä tunnetuksi tullut Jason Pominville tähditti NHL:n viikon tähdistöä ykkösnimenä, ja yllätyksellisenä sellaisena. Ehkä erikoisin fakta oli kuitenkin se, että hän oli NHL:n tehokkain pelaaja nimenomaan syöttöpisteidensä ansiosta, sillä hän takoi neljään otteluun tehot 2+6.

Hän aloitti viikkonsa iskemällä ensimmäiseen otteluunsa tehot 2+2 – ensimmäinen neljän pisteen ilta sitten vuoden 2011 – Winnipeg Jetsiä vastaan. Sekä Chicago Blackhawksia että Tampa Bay Lightningia vastaan hänelle kirjattiin yksi syöttöpiste ja hän päätti viikkonsa tehoin 0+2, kun Wild kaatoi Detroit Red Wingsin. Wild voitti viikon otteluistaan kolme ja hävisi yhden jatkoajalla.

2. Jake Allen, St. Louis Blues

Jake Allen, ja ylipäätään maalivahtipelaaminen, on ollut St. Louis Bluesille yksi suurimmista murheenkryyneistä kuluvalla kaudella. Viime viikolla Allen kuitenkin nousi vihdoin ja viimein odotetulle tasolle, kun hän voitti kaikki viikon kolme starttiaan, päästettyjen maalien keskiarvo oli ainoastaan 1.00 ja torjuntaprosentti huikea 96,70.

26-vuotias kanadalainen aloitti viikkonsa torjumalla nollapelin, mikä vaati 30 torjuntaa, 6-0-voitossa Ottawa Senatorsista. Viikon toisessa ottelussa kaatui Toronto Maple Leafs 2-1-numeroin jatkoajalla ja tuossa ottelussa Allen torjui 31 kertaa. Viikon viimeisessä ottelussa Allen torjui nurin Montreal Canadiensin venymällä kiekon eteen 28 kertaa 4-2-voitossa.

3. Viktor Arvidsson, Nashville Predators

Nashville Predatorsin ruotsalaishyökkääjä Viktor Arvidsson iski menneellä viikolla enemmän maaleja kuin kukaan muu, keräten tililleen viisi kihausta. Sen lisäksi hän antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä, mitkä nostivat hänet koko viikon toiseksi tehokkaimmaksi pelaajaksi pistein 5+2.

Arvidsson teki viikon avanneessa Vancouver Canucks -ottelussa toista kertaa NHL-urallaan kolme tehopistettä yhteen otteluun, kun hän tehot 2+1 avittivat Predatorsin 4-2-voittoon. 4-3-tappiossa New York Rangersille hän jäi tehopisteittä, mutta iski sitten Florida Panthersia vastaan 7-4-voitossa NHL-uransa ensimmäisen hattutempun. Viikkonsa hän päätti yhteen syöttöpisteeseen Dallas Starsia vastaan. Predators voitti viikon neljästä ottelustaan kaksi.