Minnesota Wild on kärsinyt viime aikoina yllättävästi ongelmasta, epävarmasta maalivahtipelaamisesta. Aiemmin kaudella vaikutti nimittäin siltä, että ykkösvahti Devan Dubnyk olisi suorastaan marssinut kohti Vezina Trophya, mutta viime aikaiset otteet ovat kielineet jostakin täysin muusta.

Dubnyk on nimittäin päästänyt edellisestä 13 ottelusta jopa kahdeksassa selkänsä taakse vähintään kolme maalia, mikä on hänen tämän kauden tasoonsa nähden luvattoman huono saldo. 29. joulukuuta lähtien miehen tilastot eivät ole kovinkaan komeaa katseltavaa, sillä ne ovat 90/2.84.

Kauden ensimmäisestä 27 ottelusta vastaavat lukemat olivat taasen 94,7/1.58, joten alaspäin on tultu. Tästä ei kuitenkaan saa syyttää yksinään itse maalivahtia, sillä karu fakta on myös se, että päävalmentaja Bruce Boudreau on ylipeluuttanut kanadalaisvahtiaan.

Mistä luotettava kakkosvahti?

Vastaavasti tästä ei saa taasen syyttää yksinään Boudreauta, sillä Wildin kakkosvahtina toimiva Darcy Kuemper on epäonnistunut omassa roolissaan pahasti.

Esimerkiksi edellisestä kuudesta ottelusta Kuemper on päästänyt kolmessa kamppailussa selkänsä taakse vähintään neljä maalia, joten hänen päästettyjen maalien keskiarvo on tämän stintin aikana umpisurkea 3.00.

Wildin kausi on ollut tähän mennessä kokonaisuudessaan erinomainen, ja sillä onkin tällä kaudella rahkeet pitkään kevääseen. Ensiksi sen olisi kuitenkin hankittava riveihinsä luotettava kakkosvahti, vaikkakaan tällaisen hankkiminen ei ole helpoin rasti.

Kaiken lisäksi Wildin palkkakatossa ei ole tällä hetkellä juurikaan tilaa, joten tämäkin hankaloittaa seuran GM:n, Chuck Fletcherin, tehtävää.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.