Detroit Red Wingsin haaveet pitää pudotuspeliputkensa yllä näyttää tällä kaudella äärimmäisen epätodennäköisiltä. Joukkue majailee tällä hetkellä Läntisen konferenssin kolmanneksi viimeisenä ja matkaa pudotuspeleihin on seitsemän pistettä.

Se ei ole kuitenkaan vielä vakuuttanut Red Wingsin GM:nä toimivaa Ken Hollandia siitä, että joukkueen pitäisi toimia siirtotakarajalla myyjän roolissa, ja aloittaa vihdoin kauan kaivattu jälleenrakentaminen.

Ehkä se sai tähän kuitenkin ylimääräistä motivaatiota viime yönä, kun se kohtasi New York Islandersin. Ottelussa Red Wingsin All Star -hyökkääjä koki vamman, mikä saattaa kieliä siitä, että joukkueen rimpuilu pudotuspelien suhteen saattaa hyvinkin olla ohi.

Vielä tällä hetkellä Nielsenin loukkaantuminen on kokonaisuudessaan mysteeri. Se on tiedossa, että kyseessä on ylävartalovamma, mutta miten se tapahtui ja kuinka pitkään hän tulee olemaan sivussa, on yhä mysteeri.

32-vuotias tanskalaissentteri on Red Wingsille elintärkeä kahden suunnan sentteri, joka on siinä samalla kerännyt tililleen kohtalaiset tehopisteet, 10+16, 51 ottelun aikana.