Karri Rämön NHL-ura näyttää olevan nyt toden teolla katkolla, sillä suomalaisvahti on palannut takaisin Suomeen.

Rämö loukkaantui kesken viime kauden, edustaessaan Calgary Flamesia, ja hän kuntoutti polveaan koko kevään, kesän ja syksyn ajan. Samalla hänen sopimuksensa Flamesin kanssa päättyi ja suomalainen siirtyi treenaamaan Toronto Maple Leafsin kanssa.

Lopulta suomalaisen polvi oli siinä kunnossa, että hän pystyi palata tositoimiin ja niinpä hän allekirjoitti tryout-sopimuksen Maple Leafsin AHL-seurana toimivan Toronto Marliesin kanssa. Kun samaan aikaan Maple Leafsin kakkosvahti Jhonas Enroth passitettiin waiver-listan kautta AHL:ään, uskottiin Rämön nousevan takaisin NHL:ään ja Frederik Andersenin kakkosvahdiksi.

Leikkausta toisensa perään

Otteet eivät kuitenkaan tehneet vaikutusta ja lopulta Rämö joutui uuteen leikkaukseen, jossa hänen polvestaan poistettiin erilaisia luu- ja rustokappaleita. Kyseessä oli pieni leikkaus, mutta Rämön unelma NHL:ssä pelaamisesta katkesi käytännössä ottaen lopullisesti siihen, ainakin mitä tulee kuluvaan kauteen.

Samaan aikaan Maple Leafs reagoi tilanteeseen ja kiinnitti Columbus Blue Jacketsin waiver-listalle asettaman kokeneen Curtis McElhinneyn kakkosvahdikseen.

Rämö on edelleen virallisesti Marliesin pelaajalistoilla, koska hänet siirrettiin loukkaantuneiden listalle siellä pelatessaan, mutta tosiasia on se, että 30-vuotias asikkalalainen on palannut takaisin Suomeen.

Toimittaja Pasi Tuominen kertoo Twitter-tilillään Rämön treenaavan entisen seuransa Lahden Pelicansin mukana. Pelaavassa rosterissa hän ei ole, vaan Rämö kuntouttaa Pelicansin mukana leikattua polveaan.