Viime ajat pahasti taapertanut St. Louis Blues on päättänyt irtisanoa seuran päävalmentajana kuudetta kauttaan toimineen Ken Hitchcockin työtehtävistään.

Hitchcock irtisanottiin päävalmentajan paikalta aivan hetki sitten ja hänen pestinsä ottaa haltuunsa apuvalmentaja Mike Yeo, joka toimi kaudesta 2011-12 alkaen Minnesota Wildin päävalmentajana, kunnes sai potkut kesken viime kauden.

Blues onnistui voittamaan Hitchcockin alaisuudessa viimeisestä kymmenestä ottelusta ainoastaan kolme. Kokonaisuudessaan missourilaisseuran saldo kuluvalta kaudelta on 24-21-5 ja joukkue pitää niukasti hallussaan läntisen konferenssin viimeistä villi kortti -paikkaa, mikä siis oikeuttaa pudotuspeleihin.

Hitchcock ehti valmentaa Bluesia siis viisi ja puoli kautta. Sinä aikana hän seisoi joukkueen penkin takana 412 ottelussa, joista 248 päättyi nuottipaitojen voittoon. Kokonaisuudessaan Bluesin voittosarake oli kokeneen kanadalaisvalmentajan komennossa 248-123-41.

Hitchcock on voittanut NHL:ssä valmentajana 781 runkosarjaottelua. Hän olisi noussut seuraavalla voitollaan kaikkien aikojen listalla jaetulle kolmannelle sijalle, legendaarisen Al Arbourin rinnalle.

Kaikkien aikojen Top 5:

  1. Scotty Bowman (1 244 voittoa)
  2. Joel Quenneville (831 voittoa)
  3. Al Arbour (782 voittoa)
  4. Ken Hitchcock (781 voittoa)
  5. Lindy Ruff (722 voittoa)

Mike Yeon valinta osoittautui nerokkaaksi

Viime vuosien aikana Blues tuli tunnetuksi runkosarjamenestyksestään, mutta pudotuspeleissä oli vaikeaa. Viime kaudella seura eteni kuitenkin aina konferenssifinaaleihin saakka, missä se joutui kuitenkin toteamaan San Jose Sharksin paremmakseen voitoin 4-2.

Kyseinen konferenssifinaalipaikka pelasti samalla myös Hitchcockin, sillä viime kauden uskottiin jo pitkään jäävän hänen viimeisekseen.

Hitchcockin korvaajaksi nouseva Yeo puolestaan niin sanotusti onnistui siinä, mitä lähti hakemaan. Hän nimittäin suostui ”pudottamaan” itsensä päävalmentajan statuksen omaavasta kaverista apuvalmentajaksi ja samalla hän pääsi Bluesin kaltaiseen viime vuosien menestyjään odottelemaan omaa vuoroaan, jonka tiedettiin koittavan hyvinkin pian. Hitchcock olisi nimittäin mitä todennäköisimmin jäänyt kuluvan kauden jälkeen joka tapauksessa ilman jatkosopimusta, ellei seura olisi sitten jälleen edennyt pitkälle kevääseen.