Colorado Avalanche. Tuo NHL:n tämän hetken surkein vitsi ja huonoin joukkue. Seura majailee tällä hetkellä koko liigan ylivoimaisena jumbona, sillä toiseksi viimeisenä oleva Arizona Coyotes on karannut jo kahdeksan pisteen karkumatkalle.

Itseasiassa Avalanche on ollut tällä kaudella niin huono, että se saattaa rikkoa koko NHL:n vuosituhannen tappioennätyksen, jota pitää hallussaan Atlanta Thrashers (1999-2000). Tässä vaiheessa on kuitenkin relevanttia kertoa, että Thrashers pelasi tuolloin ensimmäistä kauttaan liigassa, joten joukkue oli kasattu käytännössä muiden seurojen jämäpelaajista.

Avalanche on hävinnyt 46 pelaamastaan ottelusta jopa 31 varsinaisella peliajalla. 15 viimeisestä kotiottelustaan seura on taasen hävinnyt 14 kappaletta. Lienee siis sanomattakin selvää, että Denverissä on juhlittu joskus kovemmallakin menestyksellä.

Niin, ja se Thrashersin milleniumin tappioennätys yhdeltä kaudelta on 57 kappaletta. Ja kyllä, Avalanche on tällä hetkellä lähes samaisessa tahdissa. Niin surkeaa jääkiekkoa Coloradossa tällä hetkellä pelataan.

Miltä se turhautuminen sitten näyttää?

Viime yönä Avalanche pääsi jälleen kotiyleisönsä eteen näyttämään osaamistaan. Tälläkin kertaa vierasjoukkue oli parempi, sillä Vancouver Canucks vei mukanaan täyden pistepotin lukemin 3-2.

Ja toisaalta denveriläisseuran huonouden ymmärtää omalla tavallaan sitä kautta, että joukkueen entinen päävalmentaja ilmoitti eroamisestaan vasta vähän ennen kauden alkua. Korvaaja Jared Bednar joutui ymmärrettävistä syistä kovaan paikkaan, mutta edes se ei selitä koko tilannetta.

Olisiko kyseessä sitten henkinen lukko? Nimittäin jos joukkueella menee niinkin huonosti, kuin Avalanchella, on sen pakko näkyä pelaajien edesottamuksissa.

Tälle teorialle antaa tukea kapteeni Gabriel Landeskogin viime öinen käytös, kun hän lähti rangaistusaitioon Brandon Sutterin huitomisesta. Kyseessä ei kuitenkaan suinkaan ollut mikään perinteinen huitominen, vaan totaalinen mailan murjominen. Katso tilanne itse alempaa.

Grady Sas

@GradySas
Gabriel Hackeskog breaks Brandon Sutter's stick and gives him the double whack. #Canucks #Avs