NHL otti käyttöön kaudeksi 2005-2006 rangaistuslaukaukset, jotta otteluille saataisiin jonkinlainen ratkaisu. Ennen tätä ottelun ollessa tasan jatkoajan jälkeen, pisteet jaettiin.

Uudistus otettiin aluksi hyvin vastaan, sillä tasapelit unohdettiin ja ottelulla saatiin aina voittaja. Viimeisten vuosien aikana rangaistuslaukaukset ovat kuitenkin herättäneet keskustelua ja lisää tuulta purjeisin saatiin nuorten MM-kisoissa, jossa finaali ratkaistiin rankkareilla.

NHL uudisti jatkoaikakäytännön viime kaudeksi 3vs3 -muotoiseksi, jolla haluttiin saada ottelulle ratkaisu ennen rangaistuslaukauksia. Tällä kaudella ottelut ovatkin edenneet rankkareille vain noin 9,2% jatkoajalle edenneistä otteluista.

Kun Toronto Maple Leafs ja Ottawa Senators kohtasivat toisensa lauantaina, ottelu venyi lopulta jatkoajalla ja sen jälkeen rangaistuslaukauksille. Senatorsin valmentajana toimiva Guy Boucher totesi ottelun jälkeen, että hän ei katsonut rangaistuslaukauksia lainkaan.

– En katso koskaan rankkareita. En ole koskaan katsonut. Kaksi syytä: Yksi, inhoan niitä. Mielestäni tämä on joukkuepeliä ja ratkaisu tulisi tulla joukkuepelin kautta, Boucher totesi The Athleticin mukaan.

– Toiseksi, olen tottunut tapaan, olla katsomatta rankkareita. Ei ole mitään merkitystä, vaikka katsoisin niitä, joten annan jätkien tehdä omat asiansa. Ennen tapasin olla niissä mukana ja juttelin pelaajille, mutta nykyään pysyn poissa siitä.

”En pidä siitä näkökulmasta”

Boucherin kanssa samoilla linjoilla oli myös Maple Leafs-hyökkääjä James van Riemsdyk, jonka mukaan rangaistuslaukaukset ovat kuin kolikonheittoa.

– Se on vain yksi niistä asioista. Et ole kovin korkeilla fiiliksillä, jos voitat ne, ja et masennu kovinkaan paljoa, jos et voita niitä.

– Tuntuu mielenkiintoiselta, että voit voittaa ottelun rangaistuslaukauksilla ja saada yhtä monta pistettä kuin voittaisit joukkueen täyden 60 minuutin aikana. En pidä siitä näkökulmasta.