Jokainen jääkiekkoa edes vähän seuraava tietää tasantarkkaan, kuka on Erik Karlsson. Jos olet kuitenkin elänyt viimeiset vuoden kiven alla, on kyseessä ruotsalainen supertähti, joka pelaa puolustajan tontilla.

Ottawa Senatorsia edustava Karlsson on ehtinyt ihastuttamaan jääkiekkoa seuraavan kansakunnan jo useaan otteeseen, kuten esimerkiksi meidät suomalaiset kaudella 2012-13, kun hän pelasi Liiga-seura Jokereissa 30 ottelua tehoin 9+25.

Karlsson tunnetaan ennenkaikkea kiekollisesta osaamisestaan. Hän on pelannut NHL:ssä 522 runkosarjaottelua, joissa hän on saalistanut tililleen puolustajalle uskomattomat tehot, 107+315 (422).

Viime yönä mies väläytteli jälleen kiekollista taitoaan. Meidän suomalaisten harmiksi Karlsson valikoi uhrikseen Toronto Maple Leafsin Leo Komarovin, jonka ruotsalainen veivasi kirjaimellisesti täysin kuutamolle.

Hän sai kiekon alkujaan keskialueella ja lähti nostamaan kohti Maple Leafsin kenttäpäätyä. Eteen sattunut Komarov yritti häiritä Karlssonin tekemistä, mutta turhaan: ensiksi puolustaja heitti kiekon Komarovin jalkojen välistä, minkä jälkeen hän laittoi suomalaisen vielä toistamiseen vipuun.

Lopputulemana Komarov näytti yli-innokkaalta junioripelaajalta, joka joutui vanhemman kaverin nöyryyttämäksi. Kaiken kaikkiaan Karlssonin kikat olivat kuitenkin todella kaunista katsottavaa, vaikkakin uhriksi valikoitui juuri suomalainen pelaaja.