© Kuva: Getty Images

Maalivahtirumba Torontossa jatkuu – jälleen veskarikaupoilla Anaheim Ducksin kanssa

Jopa pudotuspelipaikoista tällä kaudella taisteleva Toronto Maple Leafs on muokkaillut viime päivinä maalivahtiosastoaan uuteen uskoon.

Ensiksi tuli tieto siitä, että Karri Rämö, joka oli tryoutilla Maple Leafsin farmiseurana toimivassa Toronto Marliesissa, oli ollut polvileikkauksessa ja sitä kautta joutui sivuun ainakin helmikuuhun saakka. Se tarkoitti käytännössä sitä, että suomalaisen tilaisuus NHL-sopimukseen meni siinä.

Seuraavana Maple Leafs tiedotti, että se on poiminut kokeneen Curtis McElhinneyn waiver-listalta. Columbus Blue Jackets päätti luopua pitkäaikaisesta kakkosvahdistaan, tai ainakin lähettää hänet farmia kohden, ja Torontossa käytettiin tilaisuus hyväksi.

Viimeisin käänne saatiin tänään, kun Torontosta kantautui tieto: Maple Leafs on kaupannut ruotsalaisvahti Jhonas Enrothin Anaheim Ducksiin.

Enroth hankittiin kanadalaisseuraan Frederik Andersenin kakkosvahdiksi. Molemmat maalivahdit saapuivat Torontoon Kalifornian suunnalta ja Enrothista odotettiin yhtä hyvää kakkos- kuin Andersenista ykkösvahtia. Toisin kuitenkin kävi ja ruotsalaisvahti ei tuntunut saavan rantapalloakaan kiinni, mikä johti lopulta farmikomennuksiin ja niin edelleen.

Toronto-Anaheim – Anaheim-Toronto

Kaupassa on, sen lisäksi, että maalivahtirumba on jälleen kerran Toronton suunnalla voimissaan, eräs mielenkiintoinen ja jokseenkin huvittava seikka: on nimittäin niin, että viimeisen puolen vuoden aikana joukkueet ovat vaihtaneet keskenään kolme eri maalivahtia ja kolmessa erillisessä vaihtokaupassa.

Ensiksi Andersen siirtyi Ducksista Torontoon. Seuraavaksi Jonathan Bernier matkasi Anaheimiin ja nyt Enroth seurasi perässä. Toki sen verran on sanottava, että Bernierin ja Andersenin siirtymisten on uskottu vahvasti kuuluneen samaan pakettiin, vaikka kauppojen välillä meni aikaa yli kolme viikkoa.

Mitä sitten Orange Countyssa tehdään Enrothilla, on ihan oma kysymyksensä. Joukkueella nimittäin oli jo ennestään John Gibsonin ja Bernierin takana Dustin Tokarski, joka on kykeneväinen maalivahti myös NHL-tasolla.

Vaihtokaupassa Toronton suuntaan matkasi seitsemännen kierroksen varausvuoro vuoden 2018 varaustilaisuuteen.