Blue Jackets sopimukseen meteoriräjähdyksestä selvinneen venäläisen kanssa – ”Muistan sen loppuelämäni”

Columbus Blue Jackets tiedotti perjantaina, että seura on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen venäläisen hyökkääjä Vitali Abramovin kanssa.

18-vuotias Abramov on pelannut tällä kaudella Kanadan juniorisarjassa, QMJHL:ssä, jossa hänellä on kasassa 23 maalia ja 22 syöttöpistettä. Hän on Blue Jacketsin kolmannen kierroksen varaus tämän vuoden varaustilaisuudesta.

Abramov on mielenkiintoinen pelaaja, sillä hän on kokenut sellaista, mitä tuskin kovin moni toinen NHL-pelaaja on kokenut.

Abramov selvisi nimittäin vuonna 2013 meteorin räjähdyksestä, joka sattui Tseljabinskissä, Venäjällä. Helmikuun 15. päivä valtava tulipallo iskeytyi Abramovin kotikaupunkiin, minkä seurauksena yli 1500 ihmistä loukkaantui.

Meteorin energiapurkaus oli monien lähteiden mukaan yli 20 kertaa Hiroshiman atomipommia suurempi.

”Todella iso paniikki”

Abramov muisteli tapausta Columbus Dispatch -lehdelle kesän varaustilaisuuden jälkeen.

– Se oli kamalaa ja olin peloissani. Minä näin sen ikkunasta… muistan sen loppuelämäni, Abramov totesi lehden haastattelussa.

Abramovin tarina levisi alun perin NHL.comin haastattelusta, jossa hän kuvaili tapahtunutta tarkasti.

– Olin koulussa ja yhtäkkiä kaikki luokan ikkunat hajosivat. Kaikki kaupungin ikkunat olivat poissa. Se oli todella iso paniikki, koska se oli sellaista, mitä kukaan meistä ei ollut nähnyt aiemmin, Abramov kertasi NHL.comille.

– Sen jälkeen kaikki oli hyvin, kun sanottiin, että se oli meteoriitti ja olemme hengissä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!