Kommentti: Dallas Stars tarvitsee ykkösmaalivahdin, Kari Lehtosesta ja Antti Niemestä ei siihen ole

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin maalivahtitilanne on jatkunut jo pitkän aikaa selkeän epäselvänä. Kaksikko Antti Niemi-Kari Lehtonen ei ole ollut aikoihin tarpeeksi vahva kaksikko hoitamaan maalivahdin velvoitteita ja molemmat ovat vieläpä ns. ”ykkösmaalivahteja”. Lisäksi heidän yhteenlaskettu palkkansa on peräti 10,4 miljoonaa dollaria, joka on noin kuudesosa koko joukkueen palkkatilasta.

Tänä vuonna Starsin maalinteko per ottelu on laskenut lähes yhdellä maalilla viime kaudesta, joten maalivahtiongelma on noussut esille entistä paremmin.

– Uskon että he ovat parempia tulevalla kaudella, heillä on potentiaalia siihen, totesi joukkueen GM Jim Nill vielä kesällä The Hockey Newsille.

Tuo potentiaali ei kuitenkaan ole realisoitunut, sillä Niemen torjuntaprosentti on 16 pelissä 90,9 ja Lehtosella 19 pelissä 89,4. Sanomattakin on selvää, että ykkösvahdeille nämä prosentit eivät riitä millään.

Vaihtokaupoille, mars!

Nillin pitäisi ehdottomasti tehdä jotakin maalivahtiosastolleen, ja vaihtomarkkinoilta saattaakin löytyä ratkaisu. Nillin työtä helpottanee se, että harva joukkue on yhtä kipeästi ykkösmaalivahdin perässä.

Tampa Bay Lightningin Ben Bishop on todistanut tasonsa, pelaa toisessa konferenssissa ja saattaa irrota jopa melko huokealla hinnalla joukkueestaan. Bishopista tulee ensi kesänä rajoittamaton vapaa agentti ja seuran tulevaisuuden ykkönen tulee olemaan Andrei Vasilevski.

Myös Pittsburgh Penguinsin Marc-Andre Fleury tulee saataville, sillä ensi kesänä järjestettävää laajennusdraftia varten Penguinsin pitää suojata yksi maalivahti ja se tulee olemaan nuori, jo Stanley Cupin seuralle torjunut Matt Murray. Fleury kuitenkin pitäisi suojata, sillä hänellä on siirrot estävä pykälä sopimuksessaan, joten luontevinta on kaupata hänet muualle.

Ongelmaan on tarjolla ratkaisuja, mutta nähtäväksi jää, tekeekö Nill sen eteen tällä kaudella jotain.