Winnipeg Jets kaatoi viime yönä St. Louis Bluesin jatkoajan jälkeen lukemin 3-2. Ottelun juhlituin sankari oli suomalaishyökkääjä Patrik Laine, joka saalisti tililleen yhden maalin ja voitto-osumaan johtaneen syöttöpisteen.

Laine pelasi ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella veteraanisentteri Bryan Littlen kanssa. Kahteen suuntaan erinomaisesti pelaava näytti istuvan Laineen vierelle enemmän kuin paremmin, sillä kaksikko täydensi toisiaan erinomaisesti.

– Kukaan pelaajistamme ei ole vielä löytänyt tähän mennessä keskinäistä kemiaa, mutta tuo ketju… siinä oli sitä jotakin, päävalmentaja Paul Maurice ylisti ottelun päätyttyä Jetsin verkkosivujen mukaan.

– Eikä ketju ollut erinomainen ainoastaan hyökkäyspäässä, sillä Bryan on pelannut pitkään (ennen loukkaantumistaan) vastustajien pysäyttäjän roolissa. Pidin todella tuosta ketjusta.

Little piti näkemästään

Päävalmentaja Maurice ei ollut kuitenkaan suinkaan ainoa, joka piti ketjun peliä erinomaisena. Nimittäin myös itse Little kehui kovin sanoin vitjan suorittamista, ja kertoi samalla reseptinsä, miten Laineen kanssa pitää pelata.

– Mielestäni emme saaneet pitää kiekkoa niin paljoa, kuin olisimme halunneet, mutta kun se oli hallussamme, pystyimme hyödyntämään sen ja luomaan tilanteita. Yritin vain jokainen kerta löytää Laineen hyvältä vetopaikalta, jotta hän olisi voinut hyödyntää laukauksensa, Little kertoi.

– Se on iso osa hänen peliään. Hänellä on loistava laukaus ja ihmiset arvostavat sitä. Hänen syöttöpelinsä on myös todella aliarvostettua. Ainoa mitä minun piti (voittomaalissa) tehdä, oli laittaa kiekko tyhjään maaliin.