NHL:n sisäpiiriin vahvasti kuuluva kiekkotoimittaja Darren Dreger kertoi muutaman mehukkaan tarinan NBC Sports Networkin haastattelussa.

Miehen mukaan vaikuttaa ensinnäkin todella epätodennäköiseltä, että NHL:n pelaajayhdistys NHLPA hyväksyisi liigan tekemän tarjouksen koskien vuoden 2018 talviolympialaisia.

NHL on nimittäin kertonut päästävänsä pelaajat olympialaisiin, jos pelaajayhdistys suostuu jatkamaan nykyistä työehtosopimusta kolmella vuodella. Tarjous oli jo omalla tavallaan röyhkeä ja osittain voidaan puhua jopa kiristyksestä.

Ei liene siis lainkaan ihme, että pelaajayhdistys ei lähde tarjoukseen mukaan.

Arvostettu kiekkotoimittaja ihmetteli videolla myös kovasti sitä, miksi NHL on haluton laajentamaan lajia ympäri maailman. Tällä hän tarkoitti eritoten sitä, että liiga tekee kaikkensa sen eteen, että pelaajat eivät voisi osallistua olympialaisiin.

Dreger kertoi esimerkiksi siitä, että Boston Bruinsin David Pastrnak on tehnyt ”kuusinumeroisen sopimuksen” kiinalaisyhtiön kanssa, joten mielenkiintoa jääkiekkoon löytyy myös Aasiasta.

NHL-kiekko Kiinaan?

Dreger kertoi samaan syssyyn myös sen, että liiga suunnittelee vievänsä NHL:n Kiinaan. Kiekkotoimittajan mukaan maailman parasta jääkiekkoa nähtäisiin Kiinassa ennen kauden 2017-18 alkua, kun Vancouver Canucks ja Los Angeles ottavat harjoitusottelussa toisistaan mittaa.

Dreger kuitenkin muistutti, että asiaan ei ole saatu vielä virallista vahvistusta.

Tässä vaiheessa onkin syytä ihmetellä, että jos NHL todella haluaa nostattaa profiiliaan myös Aasiassa, niin minkä ihmeen vuoksi se ei ole halukas päästämään pelaajiaan vuoden 2018 olympialaisiin, jotka käydään Etelä-Koreassa.