Brooklynin Barclays Centerissä pelattiin viime yönä ottelu, joka ei jättänyt takuuvarmasti ketään kylmäksi. Vastakkain kamppailussa olivat kotijoukkue New York Islanders ja vieraaksi saapunut Pittsburgh Penguins.

Ottelu näytti alkuun jo ratkenneelta, sillä Islanders siirtyi kamppailussa 3-0-johtoon, kun sitä oli pelattu noin kaksi erää. Niin vain Penguins kampesi kuitenkin itsensä kolmannessa erässä tasoihin, sillä se teki kolme maalia reiluun 13 minuuttiin.

Pingviinilauman nousun yksi takuumiehistä oli Sidney Crosby, joka keräsi tililleen kaksi syöttöpistettä. Etenkin hänen ensimmäinen syöttönsä oli maaginen, kun hän voitti Travis Hamonicin luistelukilvassa ja lähetti kiekon tämän jälkeen maalille.

Islanders teki NHL-historiaa

Monen joukkueen selkäranka katkeaisi siinä vaiheessa, kun vastustaja on noussut juuri kolmen maalin takaa-ajomatkalta tasoihin – mutta ei Islandersin.

Se nimittäin saalisti tililleen lopulta voittomaalin vain 27 sekuntia ennen loppusummeria. Ja ikään kuin se ei olisi riittänyt, sillä vain kolmea sekuntia myöhemmin Nikolai Kulemin iski Islandersin viidennen maalin.

Islanders teki Kuleminin osuman myötä myös NHL-historiaa, sillä kaksi maalia kolmessa sekunnissa on NHL:n ennätys. Samaan ovat kyenneet aiemmin vain St. Louis Eagles vuonna 1935 ja Minnesota Wild vuonna 2004.