NHL-kaudesta on pelattuna noin neljännes ja New York Islandersin maalivahtitilanne ei näytä selviämisen merkkejä. Heidän rosterissaan on edelleen – jo toista kautta putkeen – kolme maalivahtia: Jaroslav Halak, Thomas Greiss sekä Jean-Francois Berube.

Koska kolmesta maalivahdista ainoastaan yksi kerrallaan voi pelata, käy tilanteessa nopeasti niin, että joku kolmesta jää todella vähälle peliajalle ja Islandersissa näin on käynyt 25-vuotiaalle Berubelle.

Halak on pelannut tähän mennessä 13 ottelua ja Greiss seitsemän. Beruben peliminuutit näyttävät pyöreää nollaa. Hän on viimeisen kahden vuoden aikana pelannut yhteensä 12 NHL- tau AHL-ottelua, mikä ei ole aivan ideaalia, mikäli nuorta vahtia halutaan kehittää.

Seurajohto peukalo keskellä kämmentä

Beruben tilanteesta tekee mutkikkaan se, että seura ei tunnu tietävän, mitä pelaajalle kuuluisi tehdä. NBC Sportsin tietojen mukaan seuran päävalmentaja Jack Capuano aikoo ottaa asian lähiaikoina puheeksi GM Garth Snown kanssa. Jokin suunnitelma olisi keksittävä.

Molemmat pelaavat maalivahdit ovat NHL-paikkansa ansainneet, mutta Berubea ei voi heittää AHL:ään, sillä hän olisi liian arvokas pelaaja waiver-listan läpäisemiseksi. Lisäksi Islanders on edelleen avoin myymään Halakin ja Greissin sopimus päättyy ensi kesänä.

Islandersin seurajohto on sieltä heikoimmasta päästä, mitä tulee pelaajien sopimuksiin, mutta tämän kaltainen maalivahtisekoilu on suorastaan uskomatonta.