Carolina Hurricanes on huolestuttanut NHL:ää jo pidemmän aikaa. Tähän suurin on syy on seuran todella heikko yleisökeskiarvo, joka on esimerkiksi tällä kaudella umpisurkea, 11 189 katsojaa per ottelu.

Tämä on luonnollisesti herättänyt useillakin tahoilla runsaasti kysymysmerkkejä. Suurimmat näistä ovat koskettaneet eritoten sitä, että onko Pohjois-Carolinassa sijaitseva Raleigh’n kaupunki sopiva NHL-jääkiekolle.

Hurricanesin omistaja Peter Karmanos on pitkään vannonut, että seura ei tule muuttamaan nykyiseltä paikkakunnaltaan pois. Hän on painottanut esimerkiksi, että ”Hurricanesista ei tule Quebec Nordiquesia”.

Suunnitelmiin muutos

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi – ainakin 98.5 Sports Montrealin mukaan – että Karmanos olisi valmis myymään seuransa toisaalle. Se ei ole vielä yllätys, mutta uusien tietojen mukaan Karmanos olisi valmis myymään joukkueen jopa siinäkin tapauksessa, vaikka se ei jäisi Pohjois-Carolinaan.

Tähän yksi suurimpia syitä on Karmanosin lakitaistelu hänen kolmea poikaansa vastaan. Osapuolet kinastelevat jopa 100 miljoonasta dollarista, joten jos Hurricanesin nykyinen omistaja häviää taiston, tulee se raporttien mukaan helpottamaan Karmanosin aikeita myydä NHL-seuransa toisaalle.

Hurricanesin presidenttinä toimiva Don Waddel on kiistänyt kaikki väitteet uudelleensijoittamista koskien.