Kiekkokynä: Tortorellan toimitsijakielto ampuu pahasti yli

© Kuva: Getty Images

Vancouver Canucksin ja Calgary Flamesin viikonlopun kamppailu kohosi liekkeihin muuallakin kuin Flamesin logossa.

Kaksi sekuntia avauskiekon jälkeen oli jaettu jäähyminuutteja jo 152 minuutin edestä, eli pienellä päässälaskulla noin vajaan kolmen kiekkopelin verran.

Canucksin päävalmentaja John Tortorella huusi ja meuhkasi, yritti Flamesin pukukoppiin ja lopulta joutui NHL:n kurinpitäjien puhutteluun.

Ja mitä kurinpitäjät antavat kuumaveriselle Tortorellalle? Kuusi peliä toimitsijakieltoa.

No niin. Tortorella sai siis yhden ottelun enemmän kieltoa kuin James Neal, joka teloi Brad Marchandin pään jalallaan. Katso vertailuksi tilanne täältä!

Yleensäkin laitataklauksesta, jossa pelaaja lentää pää edellä päin laitaa, tulee pelikieltoa noin kahden-kolmen ottelun verran. Mitään vedenpitävää tilastofaktaa tästä ”keskiarvopelikiellosta” ei ole, mutta uskallan väittää näin.

Dallas Starsin Jamie Benn taklasi viikonloppuna Wildin Matt Cookea päähän, mutta kurinpitäjät eivät edes ottaneet taklausta käsittelyyn. Oli kuulemma reaktionomainen käsiliike. Katso tästä ja päättele oliko.

Tuo taklaus oli siis kurinpitäjien mielestä kevätaamun linnunlaulua, kun vertaa Tortorellan huutoihin. Näin kärjistetysti sanottuna.

Flamesin mukava valkku Bob Hartley sai sakkoa. Sen ymmärrän. Jos vertaa hänen ja Tortorellan käyttäytymistä, niin siinä toinen oli kuin olisi maailmanloppu tulossa ja toinen (Hartley) seisoi naama vakavana ja mietiskeli, että pitiköhän sitä maitoa ostaa kaupasta kotimatkalla.

Tortorellan toimitsijakielto ampuu NHL:n pelikieltolinjaa katsoen pahasti yli. Huutamisesta ja meuhkaamisesta pahempi pelikielto kuin päähän potkaisemisesta? Tämä on nykypäivän NHL.

Harri Ahola toivoi eräässä Mestis-pelissä sakkoja itselleen käyttäytymisestään. Niitä olisin toivonut Tortorellallekin.

Uskon Tortorellan vuosipalkan pyörivän noin miljoonan dollarin tietämillä, mikä olisi NHL-valmentajien palkkatason kärkipäätä. Vuonna 2012 hän kerryytti NHL:n sakkokassaa yhteensä 50 000 dollarin edestä ja nyt kun oltaisiin lätkäisty tuo viisikymmentä tuhatta, tai jopa satatuhatta dollaria sakkoa, olisi Tortorella todennäköisesti miettinyt ensi kerralla huutamista kahdesti.

Mutta ei.

Jos toimitsijakieltoa täytyi antaa, niin annettaisiin edes vähemmän kuin niistä tilanteista, joissa pelaajan turvallisuus ja tulevaisuus on taklauksen voimasta vaarassa.

Nyt kuuden pelin kielto Tortorellalle näyttää vitsiltä.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½