NHLSuomi.com -sivusto kävi läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kauden alkua.

Nyt otetaan parhaat pelaajat käsittelyyn aina eri pelipaikkojen suhteen.

Niitä pohtivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Oikean laidan tykit. TOP 5.

Ilari Savonen:

5: Martin St. Louis, Tampa Bay Lightning

– Steven Stamkosin syöttökone. No ei ihan noinkaan voi sanoa, mutta vaikka St. Louisilla ikää alkaa olla, on hän yhä todella kovan tason laituri NHL:ssä. Edelleen potentiaalia 100 pisteen kauteen, melkeinpä. Paljon roolia yhä Lightningin riveissä. Ja paljon odotuksia. Pystyykö vielä loistamaan vai alkaako taso hiipua?

4: James Neal, Pittsburgh Penguins

– Neal nousee muutamastakin eri syystä ehkä jopa yllättävän korkealle oikean laidan hyökkääjien osalta. Yksi syy on se, että pelaa Jevgeni Malkinin kanssa hyvin yhteen ja he kaksikkona jo muodostavat erittäin kovan tulitusosaston. Nealilla on potentiaalia 50 maalin tykittämiseen. Nähdäänkö sellainen kausi nyt? Mikseipä. Ihan hyvin on mahdollisuudet siihen. Toki se vaatii erittäin hyvän kauden, mutta olosuhteet sille ovat kunnossa.

3: Corey Perry, Anaheim Ducks

– Perry kantaa jälleen erittäin isoa vastuuta Ducksin hyökkäysosastolla maalinteon suhteen. Harteilla on ehkä jopa useampaa viime kautta enemmänkin odotuksia ja niihin on vastattava, jotta Ducksin mahdollisuudet menestymiseen ovat mitenkään voimissaan. Mutta on maalintekijänä erittäin kova ja kapasiteettia löytyy. Tarvitsee kuitenkin sellaisen 50 maalin tahdin aikalailla. Tai ainakin odotukset pitää olla sitä luokkaa.

2: Aleksandr Ovetshkin, Washington Capitals

– Oikealle laidalle vaihtaneella Ovetshkinilla meni hetki totutteluun uudessa ympäristössä. Mutta kyllähän sitä tulosta sitten alkoi tulla. Ja eiköhän tule myös tällä kaudella. Vaikka ihan se supertähtitason megatykitys on hieman hiipunut, niin yhä mr. Ovetshkin on liigan parhaita maalintekijöitä.

1: Patrick Kane, Chicago Blackhawks

– Pudotuspelien MVP Kane nousee omissa papereissa sarjan parhaaksi laituriksi oikealla puolella. Ratkaisuvoimaa ja taitoa vaan on niin paljon. Se, että nouseeko nyt Kane aivan sarjan parhaiden pisteiden tekijöiden joukkoon on mielenkiintoista nähdä. Mutta tosiaan taso ei tipu myöskään kovissa peleissä. Tykkää niitä ratkoa ja sehän se loistavan pelaajan merkki on.

Antti Eteläaho:

5: Corey Perry, Anaheim Ducks

– Perryn sopimus on iso, mutta niin on roolikin Ducksin joukkueessa. Voitti pari kautta sitten liigan arvokkaimman pelaajan palkinnon. Huikea pelaaja, kun on tasollaan. Viime keväänä oli pimennossa.

4: Phil Kessel, Toronto Maple Leafs

– Kessel on ollut kaksi viimeistä kautta Toronton ehkä tärkein pelaaja. Solmi, tai solmii, tänään kahdeksan vuoden ja 64 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Kessel on äärimmäisen taitava pelaaja, mutta välillä tekee tyhmiä ratkaisuja.

3: Martin St. Louis, Tampa Bay Lightning

– Ihailtava pelaaja monella tapaa. St. Louisilla on taistelijan luonne, mutta hänellä on sametinpehmeät kädet. Syöttää Steven Stamkosin NHL:n maalipörssissä korkealle.

2: Patrick Kane, Chicago Blackhawks

– On todellinen taituri kiekon kanssa. Hänen lavassaan kiekko saa siivet alleen ja liikkuu nopeasti paikasta toiseen. Kane pystyy harhauttamaan kenet vain ulos tilanteista. Viime kevään pudotuspelien MVP:n -titteli ei mikään huono meriitti ole.

1: Aleksandr Ovetshkin, Washington Capitals

– Ovetshkin on palannut. Oli viime kaudella hurjassa liekissä parin vuoden tauon jälkeen, kun teki 48 otteluun 32 maalia. Monta tällä kaudella? 65? Hurja kaveri. Onneksi Ovetshkin on takaisin kiekkomaailman terävimmällä huipulla.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.