NHLSuomi.com -sivusto kävi läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kauden alkua.

Nyt mennään isompaan kuvaan ja käydään läpi divisioonien tasolla voimasuhteet. Niitä pohtivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Millaista kautta odotat Atlantic-divisioonan suhteen?

Ilari Savonen: Aika mielenkiintoinen divisioona on tämä kyllä. Pari oikein kovaa joukkuetta, pari vähän heikompaa ja muutama kysymysmerkki. Boston Bruins ja Detroit Red Wings nyt varmasti ovat kärkitaistossa. Buffalo Sabresilla lienee erittäin vaikeaa ja Florida Panthersilla on myös kovasti tekemistä pärjäämisen suhteen.

Antti Eteläaho: Atlanticin kolme kärkijoukkuetta ovat koko liigan tasolla kärkijoukkueita. Bruinsilla, Red Wingsillä ja Senatorsilla on kaikilla täysi mahdollisuus mennä pitkälle kevääseen. Panthers ja Barkov kiinnostavat totta kai. Miten suomalaisen kausi lähtee käyntiin? Pystyykö olemaan tehokas heti ekalla kaudella? Jonathan Drouinin lähtö QMJHL:ään ehkä hieman laskee divisioonan viihde- ja odotusarvoa.

Kuka voisi olla kovin musta hevonen lohkon kärkitaiston suhteen?

Savonen: Kyllä Ottawa Senators ja Montreal Canadiens ovat ne Red Wingsin ja Bruinsin jälkeen kovimmat haastajat. Pystyvätkö sitten nousemaan heidän ohi, mielenkiintoista nähdä.

Eteläaho: Ottawa Sentarosilla on mielestäni potentiaalia voittaa koko roska tällä kaudella. Maalivahtipeli on kunnossa. Seuralla on NHL:n yksi huikeimmista yksilöistä Erik Karlssonin muodossa. Jason Spezza saa vierelleen jälleen maalintekijän, kun Bobby Ryan hankittiin kesällä Ottawaan. Seuralla on yksi vaarallisimipia ylivoimia koko liigassa, jolla ratkaistaan tänä päivänä monta peliä. Paketti on Senatorsilla kunnossa.

Mikä joukkue jää pettymykseksi?

Savonen: Kyllä se Sabresin, Panthersin ja Tampa Bay Lightningin suuntaan kääntyy. Tai tiedä sitten, jos Toronto Maple Leafsillä edessä on vaikea vuosi. Tuskinpa, vaikka vastus divisioonan sisällä on äärimmäisen kova.

Eteläaho: Sabresin kausi on todella vaikea. Seuraan pumpattiin pari kesää sitten armoton summa rahaa uusien omistajien toimesta, mutta samalla unohdettiin suunnitelmallisuus. Tuntuu, ettei organisaatiossa osata ajatella huomisen yli. Voi olla, että Sabresilla on kesällä käsissään korkea varausvuoro.

Sijoitusveikkaukset:

Savonen:

1. Boston Bruins
2. Detroit Red Wings
3. Ottawa Senators
4. Montreal Canadiens
5. Toronto Maple Leafs
6. Tampa Bay Lightning
7. Florida Panthers
8. Buffalo Sabres

Eteläaho:

1. Boston Bruins
2. Ottawa Senators
3. Detroit Red Wings
4. Montreal Canadiens
5. Toronto Maple Leafs
6. Tampa Bay Lightning
7. Florida Panthers
8. Buffalo Sabres