Tänään alkavat toiset peräkkäiset ”kotikisat”, ainoastaan sillä erotuksella, että välierät ja mitalipelit pelataan vuorostaan Ruotsin puolella.

Tehdään muutama ”seuraa heitä”-poiminta mielenkiinnon lisäämiseksi:

1. Nino Niederreiter, Sveitsi, #22

New York Islanders varasi vuoden 2010 varaustilaisuudessa sveitsiläisen viidenellä vuorolla, osittain siksi, että Niederreiter oli tuolloin pelannut huikaisevat nuorten MM-kisat. Sen jälkeen ei ole saanut peliään käyntiin NHL:ssä. 64 pelissä 2+1 tehot Islandersin paidassa. Tällä kaudella pelasi AHL:ää Bridgeport Sound Tigersin riveissä. Teki 50 pistettä runkosarjassa. Silti Islanders päästi miehen MM-kisoihin, vaikka saarelaiset jatkavat NHL:n pudotuspeleissä. Niederreiterin peli on energistä ja hän laukoo hyvin. Mielenkiintoista nähdä, joko väläyttää potenttiaaliaan.

2. Justin Schultz, Kanada, #19

Viime kesän yksi kohutuimpia allekirjoituksia oli Schultzin nimen vetäminen Edmonton Oilersin sopimuspaperiin. Entinen Anaheim Ducksin varaus ei suostunut tekemään sopimusta hänen varanneen seuran kanssa. Hyökkäävänä puolustajan Schultz on ehdottomasti yksi NHL:n lupaavimpia. Hän oli työsulun aikana AHL:ssä lähes pitelemätön. Voitti tällä kaudella AHL:n parhaan puolustajan tittelin, vaikka ei pelannut kuin 34:ssä runkosarjaottelussa. Noissa otteluissa Schultz tosin teki 48 pistettä.

3. Ben Bishop, USA, #30

Yli kaksimetrinen Bishop pelasi läpimurtokauden NHL:ssä. Ottawa Senators tarvitsi Craig Andersonin loukkaantuessa varmaa maalivahtipeliä, eikä Bishop pettänyt. Lopulta sai kuitenkin lähteä Ottawasta, kun seura kauppasi hänet Tampa Bayihin siirtotakarajalla. Bishop onnistui kuitenkin myös Tampassa, jättäen odotukset jo ensi kauteen. Ensi kaudella nimittäin Bishopilla on paikka pelata itsensä eliittimaalivahdiksi. Lähtee Lindbackin kanssa kilpailuun Tampan ykkösmaalivahdin paikasta samalta viivalta.

4. Drew LeBlanc, USA, #21

Tämän vuoden Hobey Baker-palkinnon voittaja. Tuo palkinto annetaan parhaimmalle yliopistopelaajalle USA:n yliopistosarjassa (NCAA). LeBlancin kausi toi miehelle sopimuksen NHL:n runkosarjan voittaneen Chicago Blackhawksin kanssa. Opettajaksi opiskellut LeBlanc meni varaustilaisuuksissa varaamattomana, mutta nyt hänet tiedostaa varmasti kaikki. Peliäly ja syöttötaito ovat miehellä erinomaista luokkaa. LeBlanc rytmittää ketjunsa peliä ja osaa johtaa joukkoja. Yksi mielenkiintoisimmista tulevaisuuden nimistä MM-kaukaloissa.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!