Connor McDavid valittiin NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi, vaikka hänen edustamansa Edmonton Oilers ei voittanut mestaruutta. Edellisen kerran häviävän joukkueen pelaaja voitti Conn Smythe Trophyn vuonna 2003.

Conn Smythe Trophy jaettiin toimittajien äänestyksen perusteella, jossa jokainen toimittaja sai äänestää kolmea pelaajaa. Finaalien jälkeen äänistä tuli julkisia. Suurimmalla osalla toimittajista McDavid oli ykkösenä ja Aleksander Barkov kakkosena.

Edmonton Journalin toimittaja Jim Mathesonin äänestyskäyttäytyminen on herättänyt runsaasti huomiota. Hänen valintansa olivat numerojärjestyksessä McDavid, Zach Hyman ja Evan Bouchard. Hän oli ainoa toimittaja, joka äänesti pelkästään toisen joukkueen pelaajia.

X:ssä jopa vaadittiin Mathesonin äänestysoikeuden perumista.

– Sinulla on oikeus omaan mielipiteeseesi, Matheson vastasi.

Matheson kommentoi Conn Smythe Trophya yleisemmin.

– En ole ihan varma ymmärtävätkö ihmiset, miten Conn Smythe toimii. Se annetaan KOKO neljän kierrosten perusteella, eikä vain Game 7:n tai finaalien perusteella. Sen EI TARVITSE mennä voittavan joukkueen pelaajalle. McDavid oli iskenyt peräjälkeen neljä pistettä selkä seinää vastaan peleissä 4 ja 5.