Edmonton Oilersin Connor McDavidistä Miami Heraldin kolumnisti Greg Coten toimesta lausuttu kommentti on kuohuttanut urheilupiirejä yli lajirajojen niin Pohjois-Amerikassa kuin Euroopassakin.

Arvostettu kolumnisti haukkui McDavidiä mm. yliarvostetuksi ennen Stanley Cupin finaalisarjan alkua (lue Coten arvio kokonaisuudessaan täältä).

Nyt jääkiekon suurimman supertähden puolustajaksi on ilmaantunut yksi amerikkalaisen jalkapalloliiga NFL:n suurista nimistä, San Francisco 49ers tähtihyökkääjä George Kittle. Yksi lajin parhaista sisemmistä laitahyökkääjistä laukoo suorat sanat Coten väitteestä.

– Olen melko varma kuulleeni itse Wayne Gretzkyn sanoneen muutama vuosi sitten McDavidin olevan parempi, kuin mitä hän itse koskaan oli. Ottaen huomioon sen, mitä McDavid on tehnyt jääkiekon hyväksi, tuo (Coten kommentti) on melko huvittava, Kittle kommentoi Dan Le Batard Show’ssa.

Filip Forsberg sanoi minulle muutama vuosi sitten, että ”hei, sinun on tultava otteluumme tiistaina, sillä pelaamme Oilersia vastaan ja sinun on nähtävä Connor McDavidin pelaavan”. Kukaan ei ollut sanonut minulle aiemmin näin yhdestäkään toisesta pelaajasta.

– On uskomatonta nähdä pelkästään se vauhtiero, joka hänellä on pelissään kaikkiin muihin verrattuna. Kuinka hän käsittelee kiekkoa, tekee hulluja liikkeitä ja pelejä. Et voi kutsua häntä yliarvostetuksi, koska hän häikäisee jatkuvasti (jäällä ollessaan), Kittle perustelee.

McDavid pelaa parhaillaan NHL:n finaaleissa ensimmäistä kertaa urallaan.

LUE MYÖS: