Toronto Maple Leafsin kausi päättyi jälleen pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Torontossa jyllää nyt vahva usko, että nykyisellä hyökkääjistöllä ei voi menestyä. Joku täytyy treidata, ja se joku on monen papereissa Mitch Marner.

NHL-toimittaja Elliotte Friedman käsitteli Marnerin tilannetta 32 Thoughts -podcastissaan. Friedmanin mukaan Torontossa pelätään, että Marnerille voisi käydä samalla tavalla kuin Nazem Kadrille.

Kadri aikanaan treidattiin Torontosta Coloradoon. Uudessa seurassaan Kadri nousi aivan uudelle tasolle ja johdatti joukkueensa mestaruuteen. Torontossa pelätään, että jos Marner kaupataan joukkueeseen, jossa hän ei joudu samanlaiseen valokeilaan kuin nyt Leafissa, Marner voi olla Kadri 2.0.

Friedman ei pidäkään Marnerin kauppaamsita vielä varmana.

– Tiedän, että on ihmisiä, jotka ovat 100-prosenttisen varmoja, että hänet treidataan sunnuntaina 2. heinäkuuta. En tiedä, olenko itse ihan niin varma, Friedman sanoo.

Marner pystyisi tekemään tänä kesänä jatkosopimuksen Toronton kanssa. Hänen nykyinen diilinsä päättyy ensi kauteen, jonka jälkeen hänestä tulee vapaa agentti.

– On huolta siitä, miten Toronto-fanit reagoivat, jos Marner aloittaa ensi kauden ilman sopimusta ja sitä ei voi välttää. Jos hän haluaa lyödä vetoa itsensä puolesta, niin sitten hän tekee niin, Friedman sanoo ja viittaa vedonlyönnillä siihen, että seuraava hyvä kausi voisi nostaa Marnerin tulevan sopimuksen arvoa.

– Jos Marner haluaa niin tehdä, hänellä on siihen kaikki oikeus, mutta hänen täytyy ymmärtää, että fanikunta ei reagoi kovin suopeasti siihen ja sen läpi pitää pelata. Sopiiko se hänelle? Kestääkö hän sen?

Päättyneellä kaudella Marner iski 69 runkosarjaottelussa tehot 26+59=85. Pudotuspeleissä hän keräsi seitsemään otteluun tehot 1+2=3.