Patrik Laineen mennyt NHL-kausi oli rikkonainen. Hän pelasi Columbus Blue Jacketsissa vain 18 ottelua pistein 6+3. Hän on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista, minkä lisäksi hän hakeutui tammikuussa NHL:n tukiohjelmaan.

Kanadalaislehti Le Journal de Montreal spekuloi artikkelissaan, että Laine voisi olla potentiaalinen uusi nimi Montreal Canadiensin joukkueeseen. Lehden mukaan Laineen nimi on alkanut kiertää yhä enemmän siirtohuhuissa pilalle menneen kauden jälkeen.

Laineen mahdolliselle siirrolle Canadiensiin olisi lehden mukaan hyviä ja huonoja puolia. Laineen ei tarvitsisi operoida Canadiensissa kärkiheppana, sillä Nick Suzuki, Juraj Slafkovsky ja Cole Caufield kantavat joukkueessa päävastuun tuloskentissä.

Lisäksi Laineen 8,7 miljoonan dollarin vuosipalkka ei olisi Canadiensille ongelma, sillä joukkueella on palkkakatossa tarpeeksi tilaa Laineen sopimukselle. Laineen sopimus on voimassa vielä kaksi kautta, joten Canadiensin ei tarvitsisi sitoutua häneen pitkäksi aikaa, mikäli homma ei ala toimimaan.

Huonoksi puoleksi siirrolle lehti nostaa Montrealin paineet. Jos peli kulkee, saa sankarin maineen. Vastaavasti jos ei, niin kritiikki on armotonta. Sivusto pohtiikin sitä, olisivatko paineet Laineelle liikaa tässä tilanteessa.

Laine on pystynyt pelaamaan viimeisen kolmen kauden aikana vain 129 ottelua erinäisten poissaolojen vuoksi.

Sivuston mukaan Canadiens joutuisi maksamaan Laineesta vastineeksi Blue Jacketsille ainakin ykköskierroksen varausvuoron ja mahdollisesti myös nuoren puolustajalupauksen.

LUE MYÖS