PRAHA. Martin Necas teki aikamoisen tempun.

Carolina Hurricanesin kausi oli pitkä ja päättyi pettymykseen NHL:n pudotuspeleissä. Hyökkääjän nykyinen sopimuskin päättyy tähän kauteen.

Suomalaisittain on totuttu siihen, että tuossa tilanteessa oleva pelaaja ei missään nimessä edes harkitsisi tulemista MM-kisoihin. Necaskaan ei kauan harkinnut, vaan pakkasi kamppeensa ja lensi Tshekin joukkueen avuksi kesken kisojen. Loppu on historiaa ja nyt Necas on maailmanmestari.

– Nuorena ajattelee kahtena asiaa. Toinen on Stanley Cup, se ei vielä onnistunut. Toinen on MM-kulta, vieläpä kotimaassa. Tämä tulee olemaan urani kohokohta. Muistan tämän ikuisesti, Necas kommentoi hallin käytävillä MM-finaalin jälkeen.

Et miettinyt tänne tulemista?

– Katsoin jo pelejä aiemmin. Koko maa eli kiekkoa kuukauden. Sen energian saattoi tuntea. Tuntuu ihan uskomattomalta. Yleisö painoi meidät läpi finaalin.

Oliko riski tulla tänne, vaikkei ole sopimusta ensi kaudeksi?

– Ketä kiinnostaa? Tämä saattoi olla mahdollisuus, joka tapahtuu vain kerran urallani. En miettinyt sopimustilannetta yhtään. Olen aika sanaton. Olen vain unelmoinut tästä.

Onko näistä lähtökohdista helpompi lähteä sopimuspöytään?

– Ei oikeastaan kiinnosta. Tapahtuu, mitä tapahtuu. Agenttini hoitaa ne asiat. Nyt aion juhlia tätä hyvän aikaa!

Miltä se tuntui, kun teitte tyhjiin 2-0 ja tiesitte voittavanne?

– En pystynyt edes juhlimaan. Kellossa oli 15 sekuntia. Tulen muistamaan sen tunteen ikuisesti. En malta odottaa, että pääsen juhlimaan poikien kanssa!

LUE MYÖS