Florida Panthers pelaa parhaillaan Itäisen konferenssin finaaleita New York Rangersia vastaan. Se johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0.

Joukkueen suomalaissentteri Anton Lundell, 22, on pelannut pudotuspeleissä vahvasti joukkueen terävimmän kärjen takana. Hän on kirjauttanut 12 otteluun tehopisteet 2+7. Hän pelasi edellisottelun joukkueen kakkossentterinä laidoillaan Matthew Tkachuk ja Carter Verhaeghe.

Nuoresta iästään huolimatta Lundell on ehtinyt pelaamaan NHL-urallaan jo 42 pudotuspeliottelua. Panthers eteni viime kaudella Stanley Cup -finaaleihin ja toissa kaudella se putosi toisella kierroksella.

– Tähän saakka on ollut mahtavaa. Olin onnekas päästessäni joukkueeseen, joka oli jo valmiiksi rakennettu voittamaan. Kova työnteko kuuluu seuran kulttuuriin. Valmentajat, pelaajat ja henkilökunta ovat täysillä mukana. On ollut uskomattoman hienoa nähdä ja tuntea, miten valtava voitontahto meillä on. Nämä ovat olleet hauskoja vuosia. Pudotuspelimenestyskin on toki ollut iso juttu. Haluamme jatkaa samaa rataa. On ollut hienoa päästä mukaan tähän organisaatioon, Lundell sanoi perjantaina aamuharjoitusten jälkeen NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Panthersin ykkössentteri, juuri Selke Trophyn voittanut Aleksander Barkov on ollut jo vuosien ajan yksi NHL:n parhaista kahden suunnan senttereistä. Lundell on kasvamassa joukkueessa vastaavanlaiseen rooliin, minkä myötä Lundell on saanut kannattajien keskuudessa lempinimen ”Baby Barkov”.

– En kutsuisi häntä sillä nimellä. Hän on omanlaisensa pelaaja. Onhan meidän pelityyleissämme toki yhtäläisyyksiä, sillä haluamme molemmat pelata kahden suunnan peliä. Hän on siinä jo eliittitasoa, ja itse asiassa jokaisella pelin osa-alueella. Hän kulkee kuitenkin omaa polkuaan, oppii joka päivä uutta eri kavereilta ja kehittyy yhä paremmaksi pelaajaksi. On ollut ilo seurata hänen päivittäistä tekemistään, Barkov hehkutti Lundellia.

Myös Panthersin päävalmentaja Paul Maurice ylisti Lundellia.

– Anton on vasta 22-vuotias, mutta hänellä on vyöllään jo 42 playoff-ottelua. Hänhän siis on jo arvokas ja kokenut pelaaja. Onneksi hän on tänä kesänä vain rajoitetusti vapaa pelaaja, niin saamme luultavasti pitää hänet. Jos hän jäisi rajoittamattomasti vapaaksi, meillä olisi iso ongelma, luotsi leukaili perjantaina Rangers-sarjan toisen ottelun alla.

LUE MYÖS