Detroit Red Wingsin kanssa loppukauden kattavan sopimuksen marraskuun lopussa solminut Patrick Kane, 35, pelaa upeaa comeback-kautta vaikean lonkkaleikkauksensa jälkeen.

46 ottelussa 20 maalia ja 44 pistettä takonut taituri on ollut yksi joukkueensa luotettavimmista pistelingoista. 2,75 miljoonan dollarin sopimuksella Red Wingsiin saapunutta yhdysvaltalaislegendaa odottaakin kesällä muhkea palkankorotus.

NHL-toimittaja Lyle Richardson heittää arvionsa Kanen tulevasta palkasta.

– Paljon riippuu siitä, minkälaisia tarjouksia hän tulee saamaan (vapailta markkinoilta). Tarjoukset ovat todennäköisesti kestoltaan lyhyitä, mutta hän saattaa kääntyä sellaisen seuran puoleen, joka tarjoaa kolmivuotista diiliä.

– Paljon riippuu myös cap hit -lukemasta. Hän ei tule enää saamaan edellisen sopimuksensa tapaista 10,5 miljoonaan dollarin vuosipalkkaa, mutta toisaalta hänen ei tarvitse tyytyä enää 2,75 miljoonan tarjouksiin. Kuuden miljoonan dollarin tietämissä pyörivä vuosipalkka saattaisi hyvinkin tyydyttää häntä, Richardson arvioi.

Kellarikerroksen NHL-joukkueissa Kanea silti tuskin tullaan ensi kaudella näkemään.

– Mikäli hän päätyy vapaille markkinoille, hän tulee todennäköisesti hakeutumaan jonkin mestarisuosikin riveihin, toimittaja päättää.

LUE MYÖS: