Wayne Gretzky paljastaa tuoreessa Spittin’ Chiclets -podcastin jaksossa uransa rahallisesti mitattuna suurimman virheen.

Gretzky kertoo superlupauksen 17-vuotiaana silloiseen NHL:n kilpailijasarja WHA:han kiinnittäneen vancouverilaisen liikemies Nelson Skalbanian tarjonneen ”Ysiysille” myöhemmin osaomistajuutta NHL-seura Vancouver Canucksista. Uransa huipulla tuolloin ollut Gretzky kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta.

– Hän soitti minulle seitsemältä aamulla, kun olimme juuri voittaneet Stanley Cupin ja sanoi: ”Aion ostaa Vancouver Canucksin. Annan sinulle 25 prosentin omistusosuuden seurasta sekä kolme miljoonaa dollaria vuodessa”. Siihen aikaan olin parhaiten tienaava jääkiekkoilija 800 000 Kanadan dollarin vuosipalkalla, Gretzky kertoo.

– Vastasin hänelle, että rakastan sinua yli kaiken, mutta tuollainen ei toimisi minulle, Gretzky jatkaa.

– Kuinka typerä olinkaan? Gretzky nauraa nyt päätökselleen, joka olisi sittemmin osoittautunut legendalle melkoiseksi lottovoitoksi.

Aivan puihin NHL-legendan bisnekset eivät Canucks-omistajuuden kariutumisesta huolimatta ole menneet. Miehen nettovarallisuuden on kerrottu olevan tällä hetkellä noin 250 miljoonaa dollaria. Gretzkyn tuloista ”vain” 46 miljoonaa dollaria on peräisin NHL-uran aikaisista pelaajapalkkioista.

Gretzky on sittemmin sijoittanut rahojaan mm. tuottoisiin kiinteistö-, viini-, ja urheilubisneksiin.

LUE MYÖS: