Pittsburgh Penguinsin pitkäaikaisen kapteenin ja supertähden Sidney Crosbyn tulevaisuus on ollut puheenaiheena viime aikoina.

Crosbyn nykyinen 8,7 miljoonan dollarin keskipalkan takaava sopimus päättyy ensi kauteen. Kanadalaistähti voi solmia jatkosopimuksen heinäkuun 1. päivän jälkeen.

Penguins on jäämässä ulos pudotuspeleistä ja toisena vuotena putkeen. NHL:n vanhimman pelaajien keski-iän omaava seura on uhkaavasti matkalla kohti uudelleenrakennusta, joten menestystä voi olla turha odottaa useisiin vuosiin. Voittamiseen tottunut 36-vuotias Crosby joutuukin tekemään ensi kaudella isoja päätöksiä uransa suhteen.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman uskoo, että Penguins olisi tarjoamassa tulevana kesänä kapteenilleen muhkeaa palkankorotusta.

– Crosby on ansainnut päättää oman kohtalonsa. Letang ja Malkin ovat tehneet pitkäkestoiset sopimukset, joten en usko Crosbyn jättävän Penguinsia ilman, että nykyiselle seurajohdolle annetaan mahdollisuutta kääntää kurssia. Arvelen, että Penguins tarjoaa Crosbylle 2-3-vuotisen ja n. 10,5 miljoonan dollarin palkan takaavan jatkosopimuksen. Siitä ainakin neuvottelut aloitetaan, Friedman avasi tilannetta 32 Thoughts -kolumnissaan.

Crosby pelaa iästään huolimatta parasta kauttaan pitkään aikaan. Supertähtihyökkääjä on takonut 65 ottelussa komeat 32 maalia ja 65 tehopistettä. Edellisen kerran Crosby viiletti 40 maalin tahdissa kaudella 2016-17.

LUE MYÖS: