NHL:ssä usein puhutaan, että peli nopeutuu vuosi vuodelta. Kiekkolegenda Jaromir Jagr, 52, on eri mieltä tämän viisauden kanssa. Hän puhui asiasta MTV Urheilun haastattelussa.

– Kerronpa sinulle jotain. Pelasin NHL:ssä viimeisen kerran kuusi vuotta sitten. Pelaajat sanoivat aina, että peli käy jatkuvasti nopeammaksi, nopeammaksi ja nopeammaksi. En ole samaa mieltä siitä. Tiedän, että peli on nopeutunut, mutta se ei ole tapahtunut sillä tavalla kuin yleisesti ajatellaan, Jagr aloitti.

Isompana muutoksena lajissa Jagr näkee tuomarilinjan muuttumisen. Enää ei saa roikkua, koukkia ja kahvata niin kuin ennen vanhaan.

– Aikamme pelaajat olivat nopeita. Jos Teemu Selänne pelaisi yhä, hän olisi vieläkin sarjan nopein luistelija. Mutta sääntöjen muovaaminen, ja pelaajien sopeutuminen niihin, on muokannut peliä, Jagr sanoo.

Nykyään pelaajien ei tarvitse olla samanlaisia vahvoja kaappeja kuin ennen.

– Heidän ei tarvitse enää olla fyysisesti yhtä vahvoja. Yhdellä yhtä vastaan -kamppailut ovat vähentyneet: nyt on niiden sijaan kyse luistelusta. Kun luistelet päästä päähän, et väsy niin paljon kuin kamppaillessasi yhdellä yhtä vastaan kulmissa. Se on kaikkein raskainta.

NHLSuomi seuraa NHL Trade Deadline -päivää hetki hetkeltä. Liity LIVE-seurantaan tästä.

LUE MYÖS