Tällä kaudella kritiikkiä osakseen saanut Juuse Saros on päässyt kaikessa hiljaisuudessa hirmuiseen iskuun.

Nashville Predatorsin maalivahti on tällä hetkellä koko NHL:n paras maalivahti, mikäli tilastoja tarkastellaan kahden viimeisimmän viikon osalta.

Kahden viikon aikana suomalainen on torjunut joukkueelleen viidestä ottelusta viisi voittoa torjuntaprosentilla 95,7. Päästettyjen maalien keskiarvo on ollut näissä otteluissa 1,20. Molemmissa tilastoissa Saros on ykkönen, mikäli huomioon otetaan enemmän kuin kaksi ottelua pelanneet maalivahdit.

Koko kaudella Saros on nähty tolppien välissä 48 kertaa. Suomalaisen torjuntaprosentti on 90,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo on 2,82 ottelua kohden.

Saroksen huippuotteiden avulla Predators on päässyt sarjataulukossa sellaisiin asemiin, että pudotuspeleihin eteneminen vaikuttaa tällä hetkellä hyvin todennäköiseltä. Tilastoihin perustuvan MoneyPuck-sivuston mukaan pudotuspelipaikka irtoaa 75,7 prosentin todennäköisyydellä.

LUE MYÖS